logo-white

Her flyr gondolkabinen Danglo igjen!

Klenodiet fra Voss har stått trygt oppbevart på et hemmelig sted i sju år. På spektakulært vis ble den nyoppussede kulturpersonligheten fløyet inn med helikopter under åpningen av Ekstremsportveko.

Danglo - Dinglo - Gondolkabin - Voss Resort - Skiheis
Dinglo og Danglo før prosessen kom i gang. (Foto: Voss Resort)

Etter at Voss Resort tok ned de to eldre gondolkabinene i 2015 for å gjøre plass til en mer moderne bane, ble de to stolte attraksjonene på Voss i all hemmelighet fraktet til et trygt bevaringssted. I to år har eieren av de to tidligere landemerkene Dinglo og Danglo arbeidet med å få i stand oppussingen av sistnevnte. 

Det ble emosjonelt for mange Vossinger som hadde møtt opp. Administrerende direktør i Voss Resort, Øyvind Wæhle, har stått i spissen for å ta vare på de to klenodiene. Søndag kunne han stolt og rørt overvære Danglos innflying til Vossevangen.

Danglo - Dinglo - Gondolkabin - Voss Resort - Skiheis
Her flys det nyoppussede klenodiet Danglo inn til åpningen av Ekstremsportveko. (Foto: Ekstremsportveko)

– Dette er veldig stort for oss! Vi har hele tiden ønsket å by på dette som en positiv overraskelse til alle som har savnet Dinglo & Danglo. Å holde comebacket og fremdriften konfidensiell har vært svært krevende all den tid vi har jobbet med noe som alle er opptatt av, sier en svært stolt Wæhle.

Anerkjent industridesigner har ledet arbeidet

Wæhle forteller at prosessen med å finne ut hvordan Danglo skulle pusses opp har vært grundig, og at det til slutt føltes naturlig å henvende seg til Voss sin egen og anerkjente industridesigner Per Finne for å sikre kvaliteten i oppussingsarbeidet. 

– Vi ønsket helt enkelt å hente inn kompetanse på industridesign, og Finne har selv gode minner fra utallige turer med opp til Hanguren. For Voss Resort var forståelsen av objektets unike historikk helt avgjørende for å velge samarbeidspartner.

Wæhle understreker at det var viktig å få satt Danglo i stand så tett opp til originalen som mulig. 

– I praksis betyr dette nøysomhet i materialvalget og design, og da trengte vi en som Per Finne!

Danglo - Dinglo - Gondolkabin - Voss Resort - Skiheis
De fleste i gjengen som tok del i åpningsshowet ante ingenting om hva som skulle komme flyvende. (Foto: Ekstremsportveko)

– Danglo skal opp i fjellet så raskt som mulig!

Allerede fra denne sommeren skal Danglo bringes tilbake til Hangurstoppen, og prosjektleder hos Voss Resort, Hege Magnusson, jobber på spreng for at det skal skje i så raskt som mulig. Hun har ledet arbeidet med å pusse opp Danglo fra Voss Resort sin side, og er glad for at Danglo kommer «hjem». 

– Jeg synes personlig at det er flott at det var så bred enighet om å få Danglo opp i Hangursfjellet igjen. Mulighetene for hva vi skulle bruke dette klenodiet til var mange, men for Voss resort var det flere hensyn som skulle tas. Vi ville ha en nærhet til folk, og vi ville vise at Danglo hører hjemme på fjellet. Valget falt på servering av mat og drikke. Ikke noe jåleri! I all fall ikke så ofte, sier Magnusson.

Les mer om Voss HER og om Ekstremsportveko HER

Danglo - Dinglo - Gondolkabin - Voss Resort - Skiheis
Danglo har oppholdt seg på et hemmelig sted siden 2015. (Foto: Ekstremsportveko)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Foto: Emirates Airline)

3000 tonn bærekraftig drivstoff til Emirates på London Heathrow

Oslobuss kjøper Unibuss Tur AS. Kontrakten ble inngått mandag 27. mai ( Foto: Unibuss Tur)

Unibuss Tur solgt til Oslobuss

(illustrasjon: plinko-norway.com)

Spillstrategi for Plinko: Nøkkelråd for å vinne

Det store antallet passasjerer som skal reise til og fra Oslo lufthavn i løpet av sommeren, gjør det nødvendig å utnytte gatene på en mer fleksibel måte enn tidligere (Foto: Avinor/Catchlight)

Buss for gate på Oslo lufthavn

Svak krone betyr dyrere ferie for nordmenn som skal til utlandet i sommer (Fotokilde: Pixabay)

Advarer mot rådyre ferier i år