logo-white

Havilas kystruteflåte er komplett

Natt til torsdag kom Havila Pollux hjem til Norge fra Tersan-verftet i Tyrkia, og med det er rederiets kystruteflåte komplett. Noen timer senere la hun seg til kai rett bak søsterskipet Havila Polaris.

Mannskapet på Havila Polaris hilser Havila Pollux velkommen til Vågen i Bergen (Foto: Havila Kystruten)

Et drøyt døgn etter søsterskipet Havila Polaris, la Havila Pollux til kai i Bergen natt til torsdag. Skipet vil ligge på Festningskaien i Bergen frem til 23. august, da hun skal i rute langs norskekysten.

– Dette er naturlig nok en ny merkedag for rederiet vårt, og det er veldig tilfredsstillende at vi nå har alle skip hjemme i Norge, sier administrerende direktør Bent Martini.

– Det er flott å se våre to siste skip ligge sammen her i Bergen, og mannskaper på tvers av skipene og mange ressurser fra landorganisasjonen vår er i full sving med å klargjøre skipene til drift på kysten.

Havila Pollux er tilnærmet identisk til sine søsterskip, og vil gjøre at kystruten fra og med 23. august er fulltallig.

– Samferdselsdepartementet, vår oppdragsgiver, har heldigvis støttet oss i en komplisert prosess og vist stor forståelse for våre utfordringer som dessverre har bydd på store forsinkelser. Den støtten er vi takknemlig for, sier Martini.

– Vi må også takke alle som har heiet på oss, og som har utvist en enorm tålmodighet og ikke minst forståelse for at våre utfordringer har vært utenfor vår kontroll. Når vi nå er fulltallige starter den virkelig jobben – vi skal levere et fantastisk produkt langs kysten, for kystsamfunnene og alle våre gjester, avslutter Martini.

Les også: Havila Polaris endelig hjemmeHavila Polaris starter i rute fra Tromsø – Suitene oppkalt etter norske fyr – Gratis havn-til-havn-reiser i august – Havila Polaris og Havila Pollux levert – Havila Polaris og Havila Pollux (endelig) klare for levering (juli 2023) – Eier nå Havila Capella (juli 2023) – Nærmere en løsning for kystruteskipene Havila Polaris og Havila Pollux (april 2023)

Flere nyheter og artikler om Havila Kystruten finner du HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Vidsynexpressen i Hafjell (Foto: Martin Vinje / Alpinco)

Vidsynexpressen i Hafjell offisielt åpnet

(foto: celebrity cruises/related.dk)

Celebrity Xcel kommer i 2025

Spåtind Fjellhotell gjenåpnes til hundeløpet MUSH Synnfjell 2024 (Fotokilder: Spåtind Fjellhotel/CIC Hospitality)

Spåtind Fjellhotell åpner til MUSH 5. januar

Widerøes Q400NG på Stavanger lufthavn Sola (arkivfoto: ©otoerres)

LO: Norsk luftfart trenger norske eiere

(Foto: Montana Office of Tourism)

Med tog gjennom amerikanske fjellstater