logo-white

Hamad International Airport kåret til “Verdens Beste Flyplass” under Skytrax World Airport Awards 2024

Hamad International Airport (DOH) er nok en gang kåret til “Verdens Beste Flyplass” under Skytrax World Airport Awards 2024, som ble avholdt under Passenger Terminal Expo 2024 i Frankfurt, Tyskland. Flyplassen vant også tittelen som “Verdens Beste Flyplass Shopping” for andre år i trekk og “Beste Flyplass i Midtøsten” for tiende år på rad. Utmerkelsen er basert på grundige vurderinger fra flypassasjerene. De har vurdert flyplassen etter ulike kriterier og kåret den til den beste i verden blant over 500 andre globale flyplasser.

Fra prisutdelingen under Passenger Terminal Expo 2024 i Frankfurt, Tyskland (Foto: Qatar Airways)

Konsernsjef for Qatar Airways, Engr. Badr Mohammed Al-Meer, som har ledet utviklingen og veksten av Hamad International Airport de siste ti årene, sier:

– Dette er en enestående utmerkelse for Hamad International Airport, som nå feirer sitt 10-årsjubileum med operativ fortreffelighet som forbinder passasjerer fra hele verden. Det viser vårt teams dedikasjon og hvor engasjerte partnerne våre er, som har bidratt til å gi passasjerene den beste reiseopplevelsen. Vår kontinuerlige investering i våre fasiliteter og våre banebrytende initiativer innen detaljhandel og gjestfrihet i en enkelt, ekspansiv terminal har gjort denne prestasjonen mulig.”

Han understreket betydningen av å forstå passasjerenes behov og å utvikle reisetrender:

– I kjernen av vår vekststrategi ligger passasjerens reise, deres stadig skiftende behov og vårt løfte om å møte og overgå deres forventninger. Vi har introdusert et mangfold av opplevelser på flyplassen, inkludert ‘Souq Al Matar’, som bringer Qatars gjestfrihet og kultur nærmere reisende, “Orchard”, det perfekte stedet for avslapning og hvile mellom flyvningene, samt en rekke eksklusive lounger. Vi forblir dedikerte til å utfordre bransjens grenser for å beholde vår posisjon som verdens ledende flyplass.”

Hamad Itternational Airport i Doha, Qatar (Foto: Qatar Airways)

Hamad International Airport nådde en betydningsfull milepæl i 2023 med en bemerkelsesverdig økning i passasjertrafikken. Med over 45 millioner passasjerer hadde flyplassen en bemerkelsesverdig økning på 31% sammenlignet med året før, og overgikk det tidligere momentumet som ble etablert under FIFA World Cup.

Flyplassen kunne også ønske flere nye flyselskaper velkommen: Vistara, Iberia, Xiamen Airlines, Garuda Indonesia og Japan Airlines, og betjener nå over 250 destinasjoner verden over, inkludert passasjer-, frakt- og charterflyvninger.

Hamad International Airport nærmer seg sitt 10-årsjubileum og forventer et begivenhetsrikt 2024. Planene inkluderer å ønske nye flyselskapspartnere velkommen, forbedre tilkoblinger og støtte Qatar i dens streben etter å være en destinasjon for ulike globale arrangementer.

Flyplassen er forpliktet til Qatar National Vision 2030 og søker å forbedre bærekraftsinnsatsene gjennom investeringer i ny teknologi og innovative bransjeinitiativer, som ytterligere bekrefter deres posisjon som en ledende aktør i luftfartsindustrien.

Flere relaterte nyheter finner du HER og HER

Les mer om Hamad International Airport her:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Foto: Apollo Reiser)

Apollo lanserer reiser til Gambia

(Foto: Davy Byrnes/Dublin City)

Utforsk Dublin i fotsporene til Leopold Bloom under årets Bloomsday Festival

(Foto: Visit Maldives)

Maldivene – en pioner innen bærekraftig turisme

(Foto: RundtomiN)

Åpent skip med Havila Pollux i Stavanger

F.v. Bård Espeland, Head of fleet sales i Harald A. Møller AS, Jørn E. Skjeldrum, Fleet and Insurance Director i Hertz Norge, Trygve Simonsen Adm. dir. i Hertz Norge, og Ulf Tore Hekneby Adm. dir. i Harald A. Møller AS (Bildekilde: Hertz)

Hertz akselerer elbilsatsingen i Norge