logo-white

Forplikter seg til bærekraftig luftfart

Qatar Airways slutter seg til Global Coalition for Sustainable Aviation fra International Civil Aviation Organization (ICAO), og ble dermed det første flyselskapet i Midtøsten som går inn i den globale koalisjonen. Deltakelsen bekrefter flyselskapets forpliktelse til å samarbeide med relevante interessenter som produsenter, akademia, myndigheter og interesseorganisasjoner mot dekarbonisering av luftfart.

Qatar - Airways - Doha - Qatar -Airbus A 350 XWB
Qatar Airways er det første flyselskapet i Midtøsten som deltar i ICAO Global Coalition for Sustainable Aviation. Koalisjonen for bærekraftig luftfart er et viktig forum som skaper synergier mellom luftfartsaktørene mot dekarbonisering (foto: qatar airways)

ICAO-koalisjonen fremmer bærekraftig internasjonal luftfart, og fungerer som et forum der aktører kan utvikle nye ideer og akselerere innovative løsninger som reduserer klimagassutslipp ved kilden. Forumet har også som mål å gi innspill til utviklingen og implementeringen av et langsiktig klimamål knyttet til internasjonal luftfart.

– Det er innovasjon som vil drive flybransjen fremover mot en bærekraftig fremtid. Jeg har sterk tro på at ICAO Global Coalition for Sustainable Aviation vil legge til rette for samarbeid og innovasjon mellom bransjeledende partnere. Qatar Airways gleder seg til å bli en strategisk partner i koalisjonen. Vi forventer å samarbeide med andre medlemmer for å utvikle ideer og strategier for å lette en akselerasjon av innovative grønne teknologier som vil ta oss et skritt nærmere nullutslipp, sier konsernsjef i Qatar Airways Group, Akbar Al Baker.

akbar al baker - qatar Airways
Akbar Al Baker (Foto: Qatar Airways)

Koalisjonen samler bransjeaktører som jobber med et bredt spekter av temaer knyttet til bærekraftig luftfart, inkludert bærekraftig luftfartsdrivstoff, infrastruktur, drift og teknologi. De ser også etter trendsettere i bransjen når de rekrutterer nye medlemmer.

Et av fokusområdene er en bevisstgjøring av de pågående fremskrittene mot reduksjon av CO2-utslipp fra internasjonal luftfart ved å bygge opp under nåværende lederskap, samt styrke partnerskap og innovasjon.

Qatar Airways vil dele sine tidligere og pågående tiltak og initiativer for å håndtere CO2-utslipp, og gi verdifull innsikt som skal bidra til arbeidet ledet av ICAO. Samtidig håper de å inspirere andre bransjepartnere til å delta i arbeidet mot våre felles klimamål.

Les mer om Global Coalition for Sustainable Aviation HER (ekstern lenke)

Flere nyheter og artikler om Qatar Airways finner du HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Flere svensker handler i Norge (Fotokilde: AffiliJet)

Nå drar svenskene til Norge for å kjøpe billigere mat

Air Premia er et lite og forholdsvis nytt flyselskap Det ble stiftet i 2917 og har en flåte bestående av tre Boeing 787-9 Dreamliner. Rutenettet omfatter destinasjoner som Frankfurt, Tokyo, Singapore, Jeju, Bangkok, Ankara, Newark, Los Angeles, Ho Chi Minh City, samt Gimpo og Incheon i Sør-Koreas hovedstad Seoul. Til sommeren kommer også Oslo med på rutekartet (Foto: Air Premia)

Ny direkteflyrute Norge – Sør-Korea

(Bildestrøm: Hotels.com)

Horoskopenes hoteller: Hotels.com viser hvor du bør bo basert på stjernetegnene dine

(bildekilde: ticket.no)

Vårens weekendbyer utenfor topplisten

Københavns lufthavn, Kastrup  (foto: ©otoerres)

Igen rekordbillige flybilletter fra København – Prisfald på +60%