logo-white

Fornøyelsesparkene som gir mest for pengene

Er du en av mange som skal tilbringe sommerferien i ett av våre skandinaviske naboland og har planlagt å besøke en fornøyelsespark? I år kan det være deiligere, i hvert fall for lommeboken, å være norsk i Sverige enn i Danmark. Her er en prisoversikt over de mest populære fornøyelsesparkene i Sverige og Danmark. 

AffiliJet, som er en del av Rocket Revenue, har laget en oversikt over sommerens priser i en rekke populære danske og svenske fornøyelsesparker (Illustrasjon: AffiliJet/Rocket Revenue)

Ekstra dyr ferie i år 

Sommerferien nærmer seg, og mange planlegger å feriere i Norden. Ifølge Virkes Reise PULS vil henholdsvis 21% av de spurte velge Sverige mens 20% foretrekker Danmark som ferieland i år. Sjansen er stor for at mange av disse vil legge turen innom en eller annen fornøyelsespark i løpet av ferien. 

Å tilbringe tid på tivoli og fornøyelsesparker har alltid vært dyrt – men i år kan det være ekstra belastende for lommeboken på grunn av den svake norske kronekursen.

Store forskjeller på Sverige og Danmark

Du kan spare mange penger på å besøke Sveriges mest populære fornøyelsesparker framfor tilsvarende i Danmark i sommer. Selv om prisene generelt er høyere i Danmark så er det kronekursen som utgjør den største forskjellen.

For 100 danske kroner må du ut med 158 norske kroner. Sveriges kronekurs ligger for første gang på mange år litt over den norske kronen. Per dags dato må du betale 101 norske kroner for 100 svenske kroner.

FornøyelsesparkPris voksen*Pris Barn*Billett*
Grøna Lund Stockholm, SverigeFra 299-649 NOKFra 195 -549 NOK, alder 3-9 år. (Gratis 0-2 år)Inngang + turpass
Tivoli København, Danmark695 NOK537 NOK (Gratis 0-2 år)Inngang + turpass
Astrid Lindgrens verden i Vimmerby, Sverige469 NOK353 NOK Alder 3-14 år. (Gratis 0-2 år)Inngang
Legoland i Billund, Danmark679 NOKFra 519 NOK, alder 3-12 år. (Gratis 0-2 år)Inngang 
Liseberg, Gøteborg, SverigeFra 395-645 NOKFra 299-499 NOK (Lilla åkpasset). Fra 222-373 NOK (Lilla åkpasset, under 110 cm)Inngang + turpass
Fårup Sommerland i Blokhus, Danmark552 NOK552 NOK (Gratis 0-2 år)Inngang + turpass
*Billettprisene gjelder når du booker på nettet og er hentet fra en oversikt hos Expressen Låneguiden. Prisene kan variere på forskjellige datoer og mellom billettyper. For oppdatert info se respektive fornøyelsesparks nettside. Valutakurser er omregnet til norske kroner 8/6-2023.

Billigst å ta ferien hos søta bror

En familie på to voksene og to barn må ut med rundt 2.464 kroner for en dag i Tivoli. Velger du en heldag i Grøna Lund på en av de dyreste dagene havner prisen på nesten det samme. På Grøna Lund kan du derimot korte ned dagen og velge ettermiddag – eller formiddagspass og da blir prisen 1.596 kroner for en familie på fire. 

Selv om forskjellen på selve billettprisene ikke er så stor så utgjør altså kronekursen desto mer. Spesielt om du legger besøket på dager du kan få billigere pris. Så skal du kjøre karusell i våre skandinaviske naboland i sommer, så er Sverige det billigste alternativet.

Dyrt å være norsk i Danmark

Det er verdt å tenke på at sukkerspinn, is og annet under dagen blir mye dyrere i Danmark enn i Sverige på grunn av kronekursen.

Handler du mat for 1.000 danske kroner så forsvinner det, per dags dato, 1.584 norske kroner fra kontoen din. Gjør du det samme i Sverige så koster det deg 1.009 norske kroner. Du kan altså spare mange tusen kroner ved å velge en svensk fornøyelsespark i stedet for en dansk. 

Hvorfor er den danske kronen så dyr?

Forskjellen mellom de norske og danske valutaene kan forklares med at Danmark har en fast valutakurs. De har bundet sin krone til euroen. Dette betyr at verdien av kronen mot euroen alltid er den samme. Norge og Sverige har derimot en flytende valutakurs, der markedsfaktorer bestemmer verdien av kronen.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Solsenger og paraplyer - Paleochora - Chania - Kreta - Hellas - Apollo

Hellas er sommerens store ferievinner!

(Foto: John McArthur / Unsplash)

Amadeus styrker sin posisjon innen flydistribusjon

Arctic Race of Norway byr på naturopplevelser få andre kan matche. Og kanskje er det det som skal til for at Chris Froome og Mark Cavendish tar turen til Nord-Norge (Foto: Rune Dahl/Arctic Race of Norway)

Ni Tour de France-lag til Arctic Race of Norway

Fra jernbanestasjonen i Sóller går den rundt fem kilometer lange trikkelinjen til Port de Sóller (Fotokilder: fundaciomallorcaturisme.net/related.dk)

Reis langs Mallorcas gamle jernbane

(Foto: WFB - Melanka Helms Jacobs)

Cykelbyen Bremen med førsteklasses event i efteråret