logo-white

Flyarbeiderstreiken avverget på overtid

Det ble ingen streik blant flyarbeiderne. Fellesforbundet og NHO Luftfart ble enige om en ny tariffavtalen nesten fire timer etter at meklingsfristen hadde gått ut.

Dag-Einar Sivertsen - Forhandlingsleder - Fellesforbundet
Fellesforbundets forhandlingsleder Dag-Einar Sivertsen er fornøyd med at det ble enighet i meklingen på Flyoverenskomsten (Foto: John Trygve Tollefsen)

Fellesforbundet og NHO Luftfart kom 3,5 timer på overtid natt til tirsdag til enighet i meklingen ompå Flyoverenskomsten. 

Dermed ble det ikke streik for Fellesforbundet-medlemmene i flysektoren, og alle ansatte som er omfattet av overenskomsten kunne gå på jobb som normalt. 

Fellesforbundet gikk til meklingen med et klart mål om at partene kunne komme til enighet om et resultat som medlemmene kan stille seg bak. Etter at forhandlingsresultatet ble stemt ned i uravstemmingen tidligere i vår, var det særlig manglende reallønnsutvikling som hadde et klart fokus. 

Fellesforbundets forhandlingsleder Dag-Einar Sivertsen er tilfreds med at partene nå har kommet til en meklingsløsning med NHO Luftfart. 

– Vi er fornøyde med å ha kommet i havn etter en krevende mekling, med god bistand fra mekleren. Nå har vi kommet til en løsning som gir medlemmene våre et lønnsløft som vi håper de kan gi sin tilslutning til, sier Dag-Einar Sivertsen. 

Bedre lønnsutvikling og vilkår

Enigheten innebærer et generelt tillegg til alle som er omfattet av overenskomsten på fire kroner per time. 

Videre har partene kommet til enighet om et kraftig løft av minstelønnssatsene.

– Gjennom dette resultatet mener vi å ha kommet et godt stykke videre på veien i å utvikle overenskomsten. Vi er fornøyde med at vi nå har oppnådd en solid heving av lønnssatsene, som vi mener er helt nødvendig for at bransjen skal bli mer konkurransedyktig, fastslår Sivertsen. 

I tillegg til økte satser i overenskomsten er det enighet mellom partene om at det skal det legges til rette for komptensehevende tiltak og at det skal arbeides målrettet med mangfold og likeverd. 

Les også: Fare for flyplasstreik fra den 21. juni (4. juni 2022) Flyteknikerstreiken opptrappes til helgen (20. juni 2022) – Flyteknikerne i streik (18. juni 2022) 

Flere nyheter om flystreiker finner du HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Foto: Alabama Travel)

Vintog til Alabamas Toscana

(bildekilde: ticket)

En usikker verdenssituasjon styrer valg av reisemål

(Fotokilde: Amadeus)

Syv trender som vil løfte forretningsreisene i 2024

(fotokilde: BZ)

En guide til en bekymringsfri reise med baby

(Foto: Øystein Løwer Avinor)

Passasjertala vaks kraftig utanlands, men gjekk tilbake innanlands i mars