logo-white

Fjord Line innstiller seilinger på grunn av koronaviruset – Etablerer samtidig ekstraordinær forbindelse mellom Kristiansand og Hirtshals

Fjord Line kansellerer alle seilinger mellom Bergen-Stavanger og Hirtshals, samt mellom Langesund og Hirtshals. Seilingene mellom Sandefjord – Strømstad opprettholdes med avgang fra Sandefjord kl 0830 og fra Strømstad kl 1200. Som en ekstraordinær trafikkforbindelse etablerer Fjord Line i stedet avganger mellom Kristiansand og Hirtshals. Forandringene beskrevet gjelder fra mandag 16. mars 2020 og i første omgang i 30 dager.

Fjord Lines MS Bergensfjord (bildet) og søsterskipet MS Stavangerfjord vil de neste ukene seile en kriserute mellom Kristiansand og Hirtshals (arkivbilde: ©otoerres)

Den eskalerende smittesituasjonen rammer de fleste. Fjord Line har stort fokus på sikkerhet og hygiene om bord, og på grunn av den nåværende situasjonen har vi ytterligere forsterket disse rutinene. Så langt har det ikke blitt rapportert om koronasmitte blant Fjord Lines passasjerer eller besetning.

Norske og danske myndigheter har innført vesentlige tiltak for å begrense smittespredningen. Fjord Line følger til enhver tid til generelle råd og retningslinjer fra nasjonale og lokale myndigheter, og har derfor besluttet å innstille trafikken på noen av våre linjer. Dette gjelder følgende linjer:

  • Bergen-Hirtshals: siste avgang søndag 15. mars kl 13.30
  • Stavanger-Hirtshals: siste avgang mandag 16. mars kl 08.30
  • Stavanger-Bergen-Stavanger: ingen avganger etter søndag 15. mars
  • Langesund-Hirtshals: siste avgang søndag 15. mars kl 14.30
  • Sandefjord-Strømstad: ingen ettermiddagsavgang fra og med mandag 16. mars.

NB! Morgenavgangen kl 08.30 fra Sandefjord med retur kl 12.00 fra Strømstad seiles som normalt inntil videre.

Fjord Lines MS Oslofjord trafikkerer ruten mellom Sandefjord og Strømstad. (bildekilde: fjord line)

Ny ekstraordinær linje               

Som en ekstraordinær trafikkforbindelse etablerer Fjord Line i stedet to daglige avganger i hver retning mellom Kristiansand og Hirtshals. Den ruten kommer til å trafikkeres av et av rederiets skip som normalt trafikkerer Vestlandet og Langesund.

Alle Fjord Line`s passasjerer som er booket inn på en av linjene som nå kanselleres kommer til å få tilbud om å reise på denne linjen i stedet. Alle andre som har behov for transport mellom Norge og Danmark er velkomne om bord.

– Jeg tror alle er forståelsesfulle til grepene vi tar for å begrense smitten av viruset. Jeg innser at dette kan oppfattes som inngripende i folks reise- og ferieplaner, men slik situasjonen er nå og etter råd fra nasjonale myndigheter, vurderer vi dette til å være det riktige å gjøre, sier Rickard Ternblom.

Les også: Kiel-ferjene innstilles til og med 26. mars

Gratis endring av bestilling

Alle passasjerer som har booket ordinære bilpakker og cruise og der bestillingstidspunkt er i perioden 10.03.20 til 31.05.20, kan reisedato endres gebyrfritt opp til 48 timer før avreise. Denne endringen i reisevilkårene gjelder frem til 31.05.20. Etter dette vil rederiets ordinære vilkår tre i kraft igjen.

Avbestilling er også mulig, men da til ordinære avbestillingsvilkår knyttet til billettypen.

Alle vil bli kontaktet

Fjord Line vil kontakte sine sine kunder som berøres av dette i kronologisk rekkefølge. Det betyr at alle som skulle reist ut nær tid vil kontaktes først. Dette dreier seg naturlig nok om mange kunder, så det kan hende det tar noe tid før man får tatt kontakt med alle.

Fjord Line ber fraktkunder om å kontakte sine respektive fraktkontorer.

Forandringene beskrevet ovenfor gjelder fra mandag 16. mars 2020, og i første omgang i 30 dager. Det vil si til 15. april.

Flere relaterte saker finner du HERHER og HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Avinor oppfordrer alle som skal fly en drone om å sette seg inn i regelverket (Ill. foto: ©otoerres)

Droner ved oljeinstallasjoner er en fare for flysikkerheten

MTB - Mountain Bike - Terrengsykkel - DBS Intruder - Spania

På terrengsykkel gjennom det irske fjellandskapet

Fjord Cruise - Nærøyfjorden - Sogn - Vestland fylke - Norways Best

Hva skjer i Flåm i høstferien?

A 220-300 nr. 16  landet på  Riga Airport lørdag den 30. mars.
(Fotokilde: airBaltic)

18 nye airBaltic-ruter sommeren 2023

Schwabacher Landing - Snake River - Wyoming - USA

Beste foto-blinkskudd i The Great American West finner du her