logo-white

Ferie på hjul – velkommen til Tyskland

Tyskland kan skilte med et stort og mangfoldig tilbud av campingplasser – både enkle og sjarmerende, luksuriøse «glamping»-plasser og gjesteplasser på vingårder og bondegårder. Dette gjør landet godt egnet også for de mer spontane turene.

Dettelbach Motorhome - Plass - Dettelbach am Main - Nedre Franken - Tyskland
Bobilcamp ved Dettelbach am Main i Franken (Foto/opphavsrett: Markus Ixmeier/©Lookphotos)

Stadig flere oppdager sjarmen ved campingferie – det å kunne nyte imponerende solnedganger og lune sommerkvelder midt i naturen, spontaniteten, roen og friheten, eller også det sosiale ved å møtes på campingplasser. Både unge og eldre har funnet tilbake til friheten og gleden ved campinglivet.

Tyskland egner seg ypperlig for en reise på hjul, og dermed også for en reise med bobil eller campingvogn. Det er både mulig å reise med eget utstyr på ferge og å leie i Tyskland, enten gjennom tradisjonelle utleiere eller gjennom ulike delingsplattformer som Yescapa eller Paul Camper.

Far og sønn - Camping - Innsjø - Bayerske alper
Far og sønn på campingtur i de bayerske alper (Foto/opphavsrett: Henglein and Steets/©gettyimages)

Mangfoldet av campingplasser i Tyskland er nesten uendelig og byr på noe for enhver smak. Hva med en campingplass som denne i Uckeritz ved Østersjøen, som har en egen 4,5 kilometer lang strand? Eller med familieparadiset Hegi Camping i Sør-Tyskland, ikke langt fra grensen til Sveits? For de som ønsker å tenke miljøvennlig på ferien finnes det også mange bærekraftige plasser underveis, som Uhlenköper-Campen

En omfattende liste med alle mulige campingplasser i Tyskland finner du HER

I tillegg til klassiske campingplasser finnes det i Tyskland også andre muligheter for reisende som har med sin egen soveplass.

Nesselwang - Campingbil - Schltenweil - Tyskland
Bobilcamping i Nesselwang helt syd i Bayern, nær grensene til Østerrike, Sveits og Lichtenstein (Foto/opphavsrett: Christoph Jorda/©GNTB)

På besøk på bondegård

Et eksempel på dette er konseptet „Landvergnügen“ / landlig fornøyelse. For 50 euro kan reisende med bobil eller campingvogn kjøpe en plakett som man kan bruke for å stå et døgn gratis hos 1 300 bønder, birøktere eller på vingårder eller bryggerier i hele Tyskland. I tillegg til landluft, bonderomantikk og kontakt med lokalbefolkningen er det ofte også mulig for de besøkende å smake på lokale spesialiteter direkte fra gårder eller produksjonen. De som kjøper plaketten, mottar også en bok og tilgang på en app hvor alle overnattingsstedene er listet opp. Plaketten er gyldig i ett år.

Truchtlaching - Gård - Chiemsee - Tyskland
Bondegårdscamping ved Truchtlaching noen mil øst for München (Foto/opphavsrett: StandlMoierhos Truchtlaching/©GNTB)

Ferie i vinområder

Reisende med campingvogn eller bobil kan også overnatte på ulike vingårder over hele Tyskland. Her kan turister oppleve både romantiske steder midt mellom vinanker og smake på den lokale vinen. En oversikt over ulike vingårder med overnattingsmulighet finner du HER. Bare søk på «Wohnmobil-Stellplatz» under rubrikken «Accommodation», så finner du passende tilbud.

Durbach - Vinmarker - Staufenberg Castle
Vinmarker ved Staufenbergslottet noen kilometer nordøst for Offenburg i Baden-Württemberg (Foto/opphavsrett: Francesco Carovillano/©GNTB)

Glamping – den komfortable måten å campe på

Overnatting i en seng med tak over hodet? Mer privatliv enn på en campingplass hvor det ellers er tett i tett med plasser? Egen do og dusj? Dette er ting man kanskje begynner å lengte etter når man har vært på campingferie en stund. Da kan glamping være en mulighet for litt avveksling. 

Glamping er en forkortelse for «Glamourous Camping» og gir deg både nærhet til natur og komfort. I Tyskland finnes det utallige glampingsteder – det finnes også mange vanlige campingplasser som også tilbyr egne glampingplasser. Det finnes ingen minstekrav for å kunne kalle noe glamping – derfor vrimler det av tilbud på internett av steder som tilbyr dette. Dette kan være eksklusive tretopphytterluksustelt eller eventyrhytter eller også billigere, men allikevel komfortable, overnattingsmuligheter. Det finnes også nettsider hvor du kan finne et utvalg av slike tilbud, som denne.

Les flere nyheter og artikler om Ferielandet Tyskland HER og HER, samt om Reiselandet Tyskland HER og HER

Bobil - Sandyner - Østersjøen - Tyskland
Bobil i sanddynene ved Østersjøen (Foto/opphavsrett: Jan Greue/©Lookphotos)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Geir Anker Olsen - Hotelldirektør - Scandic - Hederspris 2022

Fikk hedersprisen etter 52 år i hotellbransjen

Norsk bygdevei - NAF - Statsbudsjettet -2023

NAF: Høyere bompenger, lavere veibudsjetter

SAS - City Jet - CRJ 900 - take of fra Sola

SAS fraktet nesten to millioner i september

Castillo de Santa Barbara er navnet på festningen som troner over Alicante på den nesten 170 meter høye Benacantilklippen . (foto: ©otoerres)

Norwegian starter direkteruter til Malaga og Alicante fra Haugesund

Wilhelm Tham - Turistbåt - Gøta Kanal - Sverige

Rekordsäsong för kryssningar på Göta kanal