logo-white

Fem fantastiske reiseruter i Nord-Norge

I Nord-Norge finnes fantastisk vakker natur – uansett når på året du reiser. I løpet av vinteren finner opplevelser som snø og nordlys. Om sommeren kan du nyte lange lyse netter som skinner opp med midnattssol. Det er langs kysten av Nord-Norge du finner noen av verdens mest spektakulære reiseruter preget av trange fjorder og stupbratte fjell. Dette er noen av de beste reiserutene å besøke i Nord-Norge:

Henningsvær - Lofoten - Stemning
Henningsvær i Lofoten (foto: ©otoerres)

Andøya turistvei

Andøya har noen av Norges vakreste strender. På sommerhalvåret kan du se utover havet som lyses opp av midnattsol. Det er golfstrømmen som gjør at klimaet her er mildt. I og ved havet finner du et unikt og rikt dyre- og fugleliv. Turistveien ligger på en bred hylle som er lokalisert mellom storhavet og fjellet. Når du besøker Andøya, må du også få med deg det sjarmerende fiskeværet Bleik. Dersom du tar turen, kan det være verdt å stikke innom det lille fiskeværet Bleik. Du bør også besøke Bukkekjerka, fjellformasjonen som ligger mellom  Nordmæla og Nøss.

Lofoten turistvei

Lofoten er vill og vakker. En av de absolutt beste måtene å oppleve den storslagne naturen på er med bil og camping. Det gir deg muligheten til å nyte naturen mens du kjører og du har når som helst muligheten for å stoppe på interessante steder langs veiene. Lofoten er vakker året rundt. Merk at i høysesonger for turister, i juli og august, kan det være knapt med parkeringsplasser og camping bør bestilles i god tid.

Svolvær er Lofotens “hovedstad” (foto: ©otoerres)

Helgelandskysten turistvei

Av Norges 18 nasjonale turistveien er Helgelandskysten turistvei den lengste. Langs denne ruten finner du en rekke forskjellige landskap og kontraster. I dette området finner du også noen helt unike naturfenomener. Svartisen, den nest største isbreen i Norge, finner du her. Du kan også oppleve saltstraumen, som er verdens kraftigste tidevannstrøm. Langs ruten vil du også passere Torghatten, som er et rart fjell med et stort hull i midten, samt fjellkjeden som heter de Syv Søstre. Øya Vega er oppført på UNESCOs verdensarvliste, og det finnes også en rekke andre lignende øyer langs denne ruten som virkelig er verd å oppleve.

Havøysund turistvei

Havøysund turistvei er både variert og vakker. Deler av turistveien går faktisk gjennom et øde landskap med skarpe klipper. Du kan se både Nordishavet forrevne steinformasjoner. I dette området er det mye reinsdyr og havørn, og har du flaks får du kanskje øye på disse fascinerende skapningene i løpet av turen. Platået i Havøysund har en beliggenhet som er like langt mot nord som Nordkapp, men dette platået er mindre kjent og mye mindre besøkt. Du bør også få med dg det idylliske fiskeværet Havøysund. Havøysund turistvei passer utmerket for alle som er vil oppleve et landskap som er helt utenom det vanlige.

Fisketurisme under det årlige Lofotfisket (foto: ©otoerres)

Senja turistvei

Senja har stupbratte fjell og vil natur. I Bergsbotn har du mulighet til å  besøke en utsiktsplattform hvor du kan speide utover det mektige naturlandskapet. Senja passer perfekt  for friluftsfolk. Her finner du et bredt tilbud av mange ulike aktiviteter, blant annet gåturer, padling, klatring eller dykking. Du finner også et bredt utvalg av enklere aktiviteter som passer for hele familien. De mange små idylliske fiskeværene langs ruten kan være verdt et besøk, og turistveien har flere naturlige stopp.

Vi kan for eksempel nevne utsiktspunktet i Bergsbotn og rasteplassen på Tungeneset. Ta gjerne en tur til Bøvær og Mefjordvær som ligger i samme området. Hamn er også et idyllisk lite sted.

Tips til bilferien

Til slutt noen gode tips for reisen til Nord-Norge:

  • Pakk godt med klær, også på sommerstid. Temperaturene kan variere mye, fra tropenetter til iskalde dager med sur vind.
  • Sørg for en grundig sjekk av bilen før ferien starter. Motorstopp halvveis i ferien er ikke noe gøy. 
  • På en opplevelsesrik bilferie anbefaler vi at du tar med CBD Olje. Med mye hav, skog og fjell vil du trenge en kropp som er i balanse i møte med en røff og vill natur.
  • La aldri verdisaker ligge igjen i bilen
  • Om du har planer om å leie bil, les kontrakten nøye og sørg for å ta bilder av bilen før du begynner å kjøre. Slik unngår du å bli belastet for riper og bulker som du ikke har ansvaret for.
Innseilingen til Bodø, hovedstaden i Nordland fylke (foto: ©otoerres)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Foto: John McArthur / Unsplash)

Amadeus styrker sin posisjon innen flydistribusjon

Arctic Race of Norway byr på naturopplevelser få andre kan matche. Og kanskje er det det som skal til for at Chris Froome og Mark Cavendish tar turen til Nord-Norge (Foto: Rune Dahl/Arctic Race of Norway)

Ni Tour de France-lag til Arctic Race of Norway

Fra jernbanestasjonen i Sóller går den rundt fem kilometer lange trikkelinjen til Port de Sóller (Fotokilder: fundaciomallorcaturisme.net/related.dk)

Reis langs Mallorcas gamle jernbane

(Foto: WFB - Melanka Helms Jacobs)

Cykelbyen Bremen med førsteklasses event i efteråret

Mocktail (Foto: Viking Line)

Tequila och spritz trendar på Östersjön – Paloma är sommarens favoritdrink