logo-white

Et lite stykke Kambodsja – et stort eventyr

Fra stummende mørke stiger verdens største religiøse byggverk sakte fram i morgendisen. Himmelen farges lilla, skifter til rød, oransje og gul. Lyden av motordur fra tuk-tukene i det fjerne, klikkende kameralinser og en summende symfoni av verdensspråk bryter stillheten i mørket — og brått bergtas du av det magiske byggverket som viser seg.

Angkor Wat - Kambodsja
Soloppgang Angkor Wat (bildekilde: BH)

Kilometer på kilometer med historie

Noen kilometer nord for byen Siem Reap, i nordlige Kambodsja, ligger ruinbyen Angkor og mesterverket Angkor Wat. Angkor Wat anses for å være en av de største religiøse bygningene i verden, og det arkitektoniske høydepunktet i den klassiske Khmerkulturen.

Sammen med resten av Angkor-området ble tempelet satt på UNESCOs verdensarvliste i 1992. Tempelkomplekset ble bygget til ære for guden Vishnu, og hele Angkor skulle forestille det hinduistiske universet. Med en radius på om lag 400 kvadratkilometer kan man bruke mange dager på å få oversikt. Med sykkel eller tuk-tuk-sjåfør tar du deg enkelt rundt mellom de ulike mesterverkene.

Om eventyrlysten enda ikke har fått deg til å lure på om det er verdt turen hele veien til magiske Angkor, så «sett deg oppi kørja og la ballongen gå». Kambodsja neste! (bildekilde: BH)

Blant bygninger og ruiner kan du vandre rundt og drømme deg tilbake til en svunnen tid. Jungel, grønne lianer og enorme trestammer omgir templer, ruiner og flotte fortellinger inngravert i steinmassene.

Tempelutsikt (bildekilde: BH)

Steinansiktene

Mest imponerende er kanskje Bayon-tempelet ved Angkor Thom, der utallige steinansikter pryder de mange tårnene. Tempelet ble bygget av Kong Jayavarman VII, og er et buddhistisk tempel med elementer fra hinduismen. Hvert ansikt bærer på sin egen lille hemmelighet med minner fra de mektige kongenes historier.

Les mer om Kambodsja HER

Steinansikt ved Bayon-tempelet (bildekilde: BH)

Eventyrtempelet

I den dypeste jungelen finner du det kongelige tempelet, Rajavihara, i dag kalt Ta Phrom. Som i en Indiana Jones film, trekkes du inn i en eventyrlig verden. Trær og mektige røtter pakker inn ruiner, og historien i veggene prøver intenst å trenge ut, men svelges av jungelens overtak. Utvilsomt tempelet med mest spesiell atmosfære, men også det mest populære blant turister. Det var her Angelina Jolies eventyrer, Lara Croft, slang seg mellom trærne i Tomb Raider-filmene.

Kilde Berg-Hansens reiseblogg som du finner HER

Angkor Wat - Kambodsja - tempel
Angkor Wat anses for å være en av de største religiøse bygningene i verden (bildekilde: BH)
Tempel (bildekilde: BH)
Tomb raider (bildekilde: BH)
Apekatter -Kambodsja - BH
Apekatter (bildekilde: BH)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(billede: seafoodfestival.dk)

Danmarks nye restaurantfestival: Seafood Festival er en hyldest til fisk og skaldyr

Vulkanflyvning over Island  (Foto: Icelandair)

Kuldereiser har kommet for å bli – Norge og Island på topp

Prince Gallery Tokyo Kioicho i Tokyo (Fotokilde: JNTO)

Stjerneregn fra Forbes Travel Guide i Japan

TUI har gått inn som hovedsponsor for maratonen på Mallorca fra og med 2024 og inntil 2026. Synes du 42 km blir litt for langt, kan du velge å løpe halvmaraton eller 9 km i stedet (Foto: TUI)

Løp maraton på et av sommerens mest populære reisemål

(Foto: Alabama Travel)

Vintog til Alabamas Toscana