logo-white

En av tre har endret reisevaner under koronapandemien

En av tre, 36 prosent, svarer i en fersk undersøkelse at de har endret reisevaner under korona-pandemien. I Oslo og omegn har en av to endret på hvordan eller hvor ofte de reiser. – Det er slett ikke alle som vil gå tilbake til sine vanlige hverdagsreiser etter pandemien, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i NAF.

Rutebuss - Kollektivtrafikk - Vei - Trafikk - NAF
Korona-pandemien har endret hverdagsreisen for en av tre av oss, viser ny undersøkelse fra NAF (Foto: NAF)

På landsbasis svarer nemlig 14 prosent at de tror de kommer til å endre reisemåte permanent. Dette er en økning fra ni prosent i en tilsvarende undersøkelse utført i mai. Det er TNS Kantar på vegne av medlemsorganisasjonen NAF som har spurt nordmenn om hverdagsreisene under korona og hvordan de kommer til å reise etter at restriksjonene er opphevet igjen.

– Tendensen er at folk generelt reiser mindre, og spesielt velger vekk kollektiv. Spesielt ser vi store utslag i Oslo og omegn i denne undersøkelsen, sier Ryste.

Det er til dels store forskjeller på hvordan vi ser på hverdagen etter at koronarestriksjonene er opphevet. I Oslo og omegn svarer 22 prosent at det tror de kommer til å endre reisemåte permanent, mens kun 10 prosent i Trøndelag og Nord-Norge tror det samme. Her svarer hele en av fire, 24 prosent, at de ikke har noe alternativ til reisemåten de bruker i dag.

Kollektivbrukerne velger bort bussen

I Oslo og omegn kan det komme en oppsving i sykkel og gange etter pandemien. Av de som tror de vil endre reisemåte, svarer nemlig 45 prosent at de vil sykle mer, og 41 prosent vil gå oftere.

– Vi ser at det er de som til vanlig, før pandemien, brukte buss og bane som i størst grad tror de vil endre reisemåte permanent. Det kan både ha sammenheng med bosted og avstand til arbeidsplassen, og at folk ser at de faktisk ikke bruker så mye mer tid om de setter seg på sykkelen, sier Ryste.

TNS Kantar har på vegne av NAF utført to landsrepresentative undersøkelser som kartlegger reisevanene under pandemien og hvordan folk forventer å reise når restriksjonene oppheves. Den første ble gjort i mai i år, den andre i desember. I denne undersøkelsen spurte vi også om forventninger til hjemmekontor og hvilke reisemidler folk har brukt mer eller mindre under pandemien.

NAF - Reiseundersøkelse - Koronapandemien 2020
(kilde: naf.no)
NAF - Reiseundersøkelse - Koronapandemien 2020
(kilde: naf.no)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Turistbåter i Istanbul (Bildekilde: Norwegian Air Shuttle)

Norwegian tilbake til Istanbul etter åtte års fravær

SAS - City Jet - CRJ 900 - take of fra Sola

1,8 miljoner passagerare reste med SAS i november

(Foto: Nordic Leisure Travel Group)

Direktefly fra Evenes til Mallorca !

(Fotos af Darina Belonogova/Pexels)

Gi dine gjester god søvn med komfortable sovesofaer

Nå blir det merverdiavgift på all netthandel fra utlandet