logo-white

Comfort Hotels tester ut ny super-frokost — bra for deg, bra for miljøet!

Det siste året har Comfort Hotels utviklet et testprosjekt for en ny, sunnere og mer bærekraftig frokost. Akkurat nå prøves frokostprosjektet ut på 16 av 30 hotell i Comfort Hotels i Norge og Sverige.

Camilla Bergman (choice.no)
Camilla Bergman (Choice.no)

– Vi i Comfort Hotels tror på business as unusual og vi vet at det er unusual med en helt ny frokost. Samtidig er vi opptatt av å ligge i front og prøve ut nye konsepter, spesielt hvis det får gjestene våre til å føle seg bra og gjør godt for miljøet. Derfor er vi i dialog med nettverket rundt EAT for å finne ut hvordan vi kan jobbe med å legge til rette for dette. Et av tiltakene i testprosjektet er å tilby en rekke sunne, velsmakende og ikke minst bærekraftige frokost-retter som makrell, kokt egg, havregrøt, smoothie og masse frukt og grønt, i stedet for rødt og bearbeidet kjøtt som bacon og pølser på frokostbuffeten, sier Camilla Bergman, kjededirektør i Comfort Hotels.

De første hotellene som deltok i prosjektet i januar 2015 var Comfort Hotel Børsparken i Oslo og Comfort Hotel Nouveau i Helsingborg.

Siden da har man rullet ut testprosjektet på 16 hotell i Comfort Hotels i Norge og Sverige og tilbakemeldinger fra gjester blir brukt aktivt i tilpasningen av frokosttilbudet. Utrullingen har ført til en økning i forbruket av økologiske matvarer og frukt og grønt. I tillegg har man sett en drastisk reduksjon i matavfall på de aktuelle hotellene.

– Vi ser at gjestene våre etterspør hotell og restauranter som serverer mat som både er bra for kroppen og for miljøet. Ikke minst har dette blitt aktuelt etter WHO-rapporten på sammenhengen mellom kreft og bearbeidet kjøtt. Samtidig lytter vi til alle tilbakemeldinger vi får. Dette er ikke bare en dialog med EAT, det er også en dialog med gjestene våre, sier Bergman.

Comfort Hotels jobber stadig med å etterlate seg et mindre fotavtrykk på miljøet og har tidligere lansert kampanjen Dear Tripadvisor, som oppfordrer Tripadvisor til å legge til bærekraft som ratingalternativ på sine sider.

Les mer om kampanjen HER 

– Samtlige hotellkjeder under Nordic Choice-paraplyen arbeider med egne matkonsepter til både frokostbuffeten og restaurantene. Felles for matsatsningen til de ulike hotellkjedene er målet om mer bærekraftig og sunn mat på menyen. På Clarion Hotels, Clarion Collection og Quality Hotels blir bacon fortsatt å finne på frokostbuffeten. De tre kjedene har tilsammen 139 hotell i Norden og Baltikum, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Foto: Stena Line)

Strawberry overtager driften af Stena Line`s The Reef-hotel i Frederikshavn

(Bilde: SAS – Scandinavian Airline)

SAS blir med i SkyTeam

Cadiz ligger ved Atlanterhavet - sydvest i Andalusia, rundt 120 kilometer syd for regionhovedstaden Sevilla. Nærmeste flyplass ligger i Jerez, 40 kilometer lengre nord (Fotokilde: Ticket)

Få en forsmak på sommeren uten trengsel – her finner du de autentiske spanske perlene

Kvitnes Gård ligger i Vesterålen   (Foto: Eivind H. Natvig/Institute)

Har millioner – leter etter reiselivets beste nyskapingsprosjekter

(Foto: Apollo Sports/Surfakademin)

Apollo Sports inngår samarbeid med Surfakademin