logo-white

Brokke-Suleskarveien åpnes 21. mai: Spektakulære inntrykk rundt hver sving

Tirsdag den 21. mai åpnet Brokke-Suleskarveien, Norges kanskje flotteste veistrekning, for sesongen. Den fire mil lange ferdselsåren, som forbinder Setesdal med Sirdal og Rogaland, er hvert år et fantastisk skue når den åpnes mellom høye brøytekanter og reisen går gjennom imponerende fjellandskap, over høyfjellspass og forbi vakre innsjøer.

suleskard - Fjell - vei - sommeråpent
FV 337 -Suleskarsveien som går mellom Sirdal og Setesdal i Agder. Den er kun åpen i sommerhalvåret DVS. fra mai til november. Bildet er tatt i månedskiftet juni/juli 2012 (foto: ©otoerres)

Den historiske ferdselsåren er åpen fra mai til november og er et godt utgangspunkt for å utforske Setesdals vakre natur. Rett etter åpningen er veien et unikt skue med sine majestetiske høye brøytekanter. Utover sommeren når snøen smelter byr strekningen på mange muligheter for friluftsliv som fotturer, sykling, camping og fiske.

– Brokke-Suleskarveien kan sammenlignes med både julaften og påskeaften på en gang for oss som jobber med reiseliv i Setesdal. Det åpner forbindelsen mellom øst og vest og reiseveien blir dramatisk kortere for mange. I Setesdal betyr åpningen starten på sommeren og fører med seg et yrende liv, sier daglig leder i Visit Setesdal, Roy Bakke.

En del av Setesdals rike historie

Brokke-Suleskarveien er en del av et stort nettverk av eldgamle ferdselsveier, og er en del av Setesdals rike historie. Så lenge det har bodd folk i Setesdal og innlandsbygdene i Agder har det vært ferdsel over til bygdene og fjordene i vest. Man finner totalt rundt 10 slike fjelloverganger i Setesdal.

Fremdeles den dag i dag kan man se dype tråkk i morenegrusen og finne mosegrodde varder som viser rett vei. Noen av stiene bærer preg av tidens tann, mens andre ligger akkurat som de har gjort i hundrevis av år. Ønsker du å lære mer om Setesdal, kan du besøke Setesdalsmuseet på Rysstad.

Fullpakket av opplevelser

Opplevelsene langs Brokke-Suleskarveien og i Setesdal generelt er mange. På Visit Setesdal kan du planlegge turen din til Setesdal og områdene rundt. Ønsker du spektakulære naturopplevelser kan vi anbefale via ferrata og rappellering hos Bratt og rafting og stisykling hos TrollAktiv. Trenger du overnatting tilbyr Sølvgarden Hotell & Feriesenter både hotellrom og camping i idylliske omgivelser. I Setesdal finner du også Honnevje, en av Norges fineste rasteplasser.

Fjellbyen Hovden byr på spennende opplevelser året rundt. På vinteren er stedet kjent for sitt gode tilbud innen skisport, men også sommer og høst er vakre sesonger å oppleve Hovden med sin vakre natur og mange turløyper.

Kåret til en av Norges vakreste MC-ruter

I dag fungerer veien både som en snarvei mellom øst og vest, men også som en spektakulær naturopplevelse. Strekningen har blitt veldig populær blant MC-entusiaster, og har blant annet blitt kåret til en av Norges beste MC-ruter av magasinet Bike. Selv om veien er smal på noen partier, er den oversiktlig og har mange møteplasser, slik at den er godt egnet å kjøre med bil og bobil også.

Les mer om Brokke-Suleskarveien HER, om Setesdal HER om Sørlandet HER og om Sirdal HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Fotokilde: Norwegian Air Shuttle)

Topp ti reisemål fra Norge – 270 000 Norwegian-passasjerer til Spania

Havila Castor - Hjørundfjorden - Sunnmøre - Møre og Romsdal

Havila utvider sesongen i Geirangerfjorden

Sotaventolagunen på Fuerteventura, Kanariøyene (Foto: Spanias Turistkontor)

Spania har flest miljømerkede strender

(Foto: Mikko Ryhänen / Finnair)

Finnair åpner ny og oppgradert lounge på Helsingfors – Vanda

Italiensk mat er nordmenns favoritt, viser ny undersøkelse  (Bildekilde: Ticket)

Det beste matlandet å besøke