logo-white

Beste reisemål for en romantisk Valentinsdag

Valentinsdagen, årets høytid for de romantiske, er rett rundt hjørnet. All ære til blomster og sjokolade – men hvorfor ikke dra på utenlandsreise med din kjære? Europa byr på en rekke byer i kjærlighetens tegn, og London og Barcelona klatrer på listen over populære destinasjoner i forbindelse med Valentinsdagen, viser Tickets bestillingsstatistikk. Reisebyrået guider deg til hvor du kan finne mest romantikk i Europa.

– Går det an å finne en mer romantisk by enn Paris? (Illustrasjon: Ticket)

– En utenlandstur i februar frister som regel de fleste – uansett om du pleier å feire Valentinsdagen eller heller foretrekker takeaway-mat på sofaen. Vi har lagt en lang periode med kulde og mørke bak oss, og har fortsatt en stund igjen før det blir vår, derfor kan en pause fra hverdagen føles fristende nå. Valentinsdagen får virkelig et romantisk preg med en reise til europeisk storby, sier Ellen Wolff Andresen, markeds- og administrasjonssjef i Ticket.

Mange av Europas vakre byer er perfekte for å feire Valentinsdagen med noen du er glad i. London, Paris og Barcelona er de mest populære romantiske reisemålene, alle i passe avstand for en langhelg. Paris er et av verdens mest klassiske, romantiske reisemål, fylt med sjarmerende nabolag og koselige brasserier. Også byer som London, Barcelona og Berlin har mye å by på i kjærlighetens tegn.

– Går det an å finne en mer romantisk by enn Paris? Det er vel heller tvilsomt. Nyt solnedgangen fra toppen av Montmartre, spaser langs Saint-Martin-kanalen – eller se en klassisk film på Grand Action, en historisk fransk kino i vintage-stil. Bare det å rusle rundt i området Marais kan få hvem som helst til å bli nyforelsket, sier Ellen Wolff Andresen.

Europeiske reisemål dominerer listen fullstendig, med London, Barcelona, Paris og Riga på topp. Manchester ligger som nummer to på topplisten, men klassifiseres ikke som et romantisk reisemål da folk flest nok reiser hit for å se Erling Braut Haaland i aksjon.

– Reiser dere til Barcelona, ​​​​Roma eller Paris blir det en hyggelig opplevelse for dere begge. Uansett om det er historie, gastronomiske opplevelser, shopping, kultur eller uteliv som interesserer dere, så vil dere bli fornøyde, sier Ellen Wolff Andresen.

Hit reiser vi i forbindelse med Valentinsdagen

  1. London (4)
  2. Manchester (3)
  3. Barcelona (8)
  4. Riga (NY)
  5. Paris (2)
  6. Amsterdam (1)
  7. Zürich (6)
  8. Berlin (NY)
  9. Roma (7)
  10. Krakow (NY)

Flere relaterte nyheter og artikler finner du HER, HER og HER

Kilde: Tickets bookingstatistikk, avreiser mellom 10/2-2023 – 19/2-2023. Tallene i parentes er plasseringen i samme periode i 2020.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Foto: Alabama Travel)

Vintog til Alabamas Toscana

(bildekilde: ticket)

En usikker verdenssituasjon styrer valg av reisemål

(Fotokilde: Amadeus)

Syv trender som vil løfte forretningsreisene i 2024

(fotokilde: BZ)

En guide til en bekymringsfri reise med baby

(Foto: Øystein Løwer Avinor)

Passasjertala vaks kraftig utanlands, men gjekk tilbake innanlands i mars