logo-white

Bedre økonomi gir bedre reisemuligheter

Det å reise på ferie er noe de aller fleste av oss drømmer om og ikke minst gleder oss til hvert år. Men det å kunne reise på drømmeferien er noe som krever litt planlegging – ikke bare når det kommer til hvor man vil reise, men også i forhold til det økonomiske. I denne artikkelen skal vi se litt på hvordan du kan spare penger i hverdagen og få bedre råd når du skal på ferie.

Syklist - Sykling - Fjellveier -  Photo by David Marcu on Unsplash
Landeveissyklist på vei mot fjellheimen (Photo by David Marcu on Unsplash)

Det å kunne dra på drømmeferiene er noe som handler om mange ting, men det aspektet som kanskje er det aller viktigste er det økonomiske elementet. For uansett om man vil reise billig eller spare til drømmeferien, er det økonomien som gjør det mulig. Når det kommer til ferier er det best å spare penger. Likevel er det mange som får råd som: søk et forbrukslån på dagen, og dette kan være en løsning også, men det å ta opp et lån er noe man bør være forsiktig med. Før man tar opp et lån er det nemlig viktig at man vet at man kan betale tilbake lånet.

Spar penger i hverdagen

Forbrukslån er et økonomisk verktøy som alltid vil være til stede, men det er enda bedre hvis du kan spare penger i budsjettet ditt. Her kan det være mye å hente på å gå igjennom de faste utgiftene man har. Spar penger med mobil24.no når det kommer til mobilabonnementet ditt, velg én strømmetjeneste i stedet for å ha fire, vær litt flinkere til å spare når det kommer til matbudsjettet og sett aktivt av penger til sparing. Dette kan virke som lite, men det blir mye over tid.

Vurder hva du vil prioritere

Hvis man vil bruke lite penger på ferie og heller spare til noe større er det rik mulighet for dette. Det finnes for eksempel mange fine sykkelturer man dra på – ikke bare i Danmark, men også i Norge og ikke minst Sverige og ellers i Europa. Hvis man vil spare til en skikkelig drømmeferie kan det for eksempel være fint å prioritere billigere ferier innimellom, slik at man kan legge til side mer og spare til den store turen man vil på.

Det å dra på ferie på denne måten gjør ikke bare at man virkelig setter pris på de store turene, men at man også får se andre typer ting enn hvis man hadde reist langt hver gang.

Lag et feriebudsjett Det å få råd til drømmeferien er noe som absolutt er mulig, og her er det noen ting man kan gjøre for å gjøre det enklere.

  • Ha en månedlig feriesparing, uansett om du vet hvor du vil eller ikke.
  • Finn ut av hva ting koster på forhånd, slik at dere kan spare nok og planlegge.
  • Bli enige om forventningene for ferien.
  • Prioriter når dere reiser, slik at dere får til mest mulig, til best mulige priser.
  • Book i god tid, dette gir ofte bedre priser.
  • Reis utenfor høysesongen hvis det er mulig. På den måten vil dere få mer for pengene.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Torp Sandefjord lufthavn (bildekilde: torp.no)

SAS tilbake til Torp Sandefjord med ny rute til København

Slike SMS er falske - og er ikke fra Statens vegvesen (Foto: Skjermdump)

Pågående svindel: Ikke åpne falsk SMS fra Vegvesenet

(bildekilder: fyriresort.com/essgroup.se)

Reiselivsmagasinet på RadioRiksOslo torsdag 29. februar 2024

(Fotokilder: AdobeStock/USN)

Cruisetips: VIVAs elvecruise i Europa

Fra venstre: Daglig leder i Hyttetjenester Knut Skinnarland, sjef i Ignite Capital Magnus Baumann, styreleder i Hyttetjenester, Bjørn Vidar Wold Pedersen og styremedlem i Hyttetjenester, Jan Ivar Sæthre (Fotokilde: Ignite Capital)

Satser 17 millioner på hyttetjenester