logo-white

Bærekraftig turismeskatt gir 138 millioner euro til 27 nye prosjekter på Balearene

Kommisjonen for fremme av bærekraftig turisme (CITS) på Balearene har nettopp godkjent 27 nye prosjekter for å sikre bærekraftig turismeutvikling på øyene. Prosjektene, som til sammen koster 138,3 millioner euro, er finansiert av den bærekraftige turismeskatten som betales av alle overnattingsgjester på Balearene.

Banyalbufar - Landsby - Mallorca - Balearene - Spania
Ved landsbyen Banyalbufar på nordkysten av Mallorca (Foto: Eduardo Miralles/AETIB/Related.dk)

27 nye prosjekter er blitt godkjent for finansiering gjennom den bærekraftige turismeskatten ITS på Balearene. Til sammen støttes prosjektene med ikke mindre enn 138,3 millioner euro. ITS betales av alle overnattingsgjester på Balearene og ligger på mellom 0,5 og fire euro per natt per person avhengig av sesong og overnattingssted. Siden avgiften ble innført i 2016, er mer enn 164 prosjekter gjennomført med fokus på å gjøre Balearene enda mer bærekraftig. I år er det spesielt fokus på øyenes vannforsyning.

Grøntområder og bedre drikkevann på Mallorca

I alt åtte nye prosjekter skal lanseres på Mallorca, og disse vil til sammen bli støttet med i underkant av 100 millioner euro. Det største prosjektet vil være en grønn korridor i Llevant-regionen øst på Mallorca.

Les også: Spennende kultur og vakker natur i Llevant på Mallorca

Her skal det lages en rekke grønne parker og stier som både vil skape mer natur i regionen og inspirere befolkningen til å la bilen stå og heller gå eller sykle langs stiene. I tillegg settes det av 14,3 millioner euro til å forbedre drikkevannsforsyningen i Mallorcas større byer.

Bærekraftig vannforsyning i Menorca og Formentera

På Menorca er det satt av 20 millioner euro til å forbedre øyas vannforsyning, som blir belastet stort i byene i sommersesongen, da også mange turister oppholder seg på øya. Det er også satt av et budsjett til oppussing av beskyttede boliger.

På Formentera er det satt av et budsjett for å optimalisere gjenvinningsprosessene i øyas vannforsyning.

Til sammen er det budsjettert med over to millioner euro.

Våtmark - Mallorca - Balearene - Spania
Våtmarksområde på Mallorca (Foto: Eduardo Miralles/AETIB/Related.dk)

Gjenoppbygging på Ibiza

Også på Ibiza er det flere prosjekter som har som mål å forbedre vannforsyningen. I tillegg er det satt av et budsjett for å restaurere det kulturelt viktige bygget Don Pepe i byen San Antonio. Bygget begynte å rase sammen for noen år siden, og nå skal det rives og deretter bygges opp igjen med langt mer holdbare og bærekraftige materialer. Bygningen huset tidligere et hotell som har hatt stor betydning for kulturen og turismen på øya.

Flere nyheter, reisetips og artikler om Balearene finner du HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Norwegian - Boeing 737-800 - Alicante-Elche Airport

Norwegian starter Riga – Alicante

(fotokilde: goturkiye.com)

Sykkelferie langs den tyrkiske rivieraen

En landsdekkende undersøkelse viser at en fjerdedel av nordmenn som skal til utlandet i sommer, er bekymret for ekstremvær og naturkatastrofer (Foto: Espen Bierud/Unsplash)

En av fire reisende frykter ekstremvær i sommer

(kilde: travelmarket.dk)

Dansk Flyprisindex – Uge 28 2024

(Foto: Icelandair)

Icelandair økte med 29 prosent i mai