logo-white

Arktisk villmarkshotell åpner for sesongen

Utenfor allfarvei, hit kommer du kun med snøskuter eller hundeslede i vinter. Reisen til hotellet er en opplevelse i real ekspedisjonsånd. Isfjord Radio Adventure Hotel på Svalbard er nå åpent for sesongen, i år feirer den gamle radiostasjonen 90 år.

Ytterst i Isfjorden, Svalbard, ligger Isfjord Radio Adventure Hotel (Foto: Preben Falk)

– Reisen ut til Isfjord Radio, ni mil utenfor Longyearbyen, er en opplevelse som alltid preger gjestene våre. De er helt tett på de mektige naturelementene, og turen over tundra, isbreer og frosne innsjøer berører dypt. Når den lune gjestfriheten ved Isfjord Radio møter gjester som har utfordret seg selv i det arktiske landskapet, oppstår en helt spesiell følelse av å komme hjem, sier Kay Varpen, stasjonsmester ved Isfjord Radio Adventure Hotel.

– Akkurat som naturen på Svalbard rører ved oss, skal også Isfjord Radio gjøre det. Opplevelsene vi gir gjestene skal alltid være minner for livet.

Jubilant med betydelig historie

Nyoppredde senger, lun badstue, brødbaking i kjøkkenet og entusiastiske og kompetente ansatte som elsker sin helt spesielle arbeidsplass i vest. I år er det ekstra fint å komme «hjem» til Isfjord Radio, det skal markeres at radiostasjonen fra 1933 fyller 90 år. Og på Isfjord Radio Adventure Hotel gleder de seg til at enda flere skal forelske seg i historien og beliggenheten til et av Norges mest særegne hoteller.

Isfjord Radio har hatt en betydelig posisjon i kommunikasjonen i Nord-Atlanteren siden1933, og fremdeles er radiostasjonen viktig for kystradioen og skipstrafikken i Arktis. Men først og fremst er Isfjord Radio et villmarkshotell som formidler arktisk kultur, historie og natur.

2023 blir et år som skal markere radiostasjonens historie gjennom 90 år, men i tillegg skal fase to av Store Norskes pilotanlegg for fornybar energi ferdigstilles. Og det blir musikkfestival i september, for fjerde gang kommer noen av Norges kjæreste artister til en helg der akustiske toner møter den nakne naturen.

Les også: Nært, ærlig og akustisk i Arktis

Internasjonal oppmerksomhet

I løpet av året lanserer National Geographic sin nye serie Restaurants at the End of the World, der den amerikanske kjøkkensjefen Kristen Kish opplever kjøkkenet ved Isfjord Radio Adventure Hotel. Kristen har fulgt kjøkkensjefen Rogier Jansen ut i jakten etter de beste arktiske råvarene, og sammen tryller de fram særegen mat med en anelse galskap. Det er bare glede seg til å oppleve magien i møtet mellom mat, mennesker og arktisk natur på National Geographics sendeflater.

– Sommelier Lill Karina Bøhn er vertskap sammen med meg gjennom årets sesonger, og hun sørger blant annet for at Rogiers mat matches med nydelige smaker i glassene. Hele gjengen her ute, inkludert våre kompetente guider, er toppmotiverte for å gi hver eneste gjest opplevelser som er preget av ekte ekspedisjonsånd og solid kvalitet, avslutter Kay.

Isfjord Radio Adventure Hotel er i en særklasse blant norske overnattingstilbud. Beliggende ytterst i Isfjorden, Svalbard, en gammel radiostasjon som nennsomt er omgjort til et opplevelseshotell med topp komfort – og mye historie.

Les mer om Isfjord Radio Adventure Hotel HER og om Basecamp Explorer Spitsbergen HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Torp Sandefjord lufthavn (bildekilde: torp.no)

SAS tilbake til Torp Sandefjord med ny rute til København

Slike SMS er falske - og er ikke fra Statens vegvesen (Foto: Skjermdump)

Pågående svindel: Ikke åpne falsk SMS fra Vegvesenet

(bildekilder: fyriresort.com/essgroup.se)

Reiselivsmagasinet på RadioRiksOslo torsdag 29. februar 2024

(Fotokilder: AdobeStock/USN)

Cruisetips: VIVAs elvecruise i Europa

Fra venstre: Daglig leder i Hyttetjenester Knut Skinnarland, sjef i Ignite Capital Magnus Baumann, styreleder i Hyttetjenester, Bjørn Vidar Wold Pedersen og styremedlem i Hyttetjenester, Jan Ivar Sæthre (Fotokilde: Ignite Capital)

Satser 17 millioner på hyttetjenester