logo-white

Noe nedgang ved Oslo Lufthavn

Totalt reiste 1 603 822 passasjerer til eller fra Oslo Lufthavn i januar. Dette er 1,8 prosent lavere enn samme måned i fjor.

Lufthansafly ved gaten på Oslo lufthavn. Utenriksflyene økte med 2,3 prosent , mens innlandstrafikken gikk ned i januar, og bidro til nedgang målt opp mot fjoråret. )bilde oslo lufthavn)
Lufthansafly ved gaten på Oslo lufthavn. Utenriksflyene økte med 2,3 prosent , mens innlandstrafikken gikk ned i januar, og bidro til nedgang målt opp mot fjoråret. )bilde oslo lufthavn)

I januar vokste rutetrafikken utlands til og fra Oslo Lufthavn med 2,3 prosent, samtidig som det var stor nedgang i antall charterpassasjerer. Totalt gir dette et uendret antall passasjerer på utenlandsreiser. Innlandstrafikken gikk ned med 2,7 prosent Innlandstrafikken gikk ned med 3,7 prosent.

– Det er en økning på nye utenlandsruter og ruter med kapasitetsvekst, som Dubai, Frankfurt, Orlando og Madrid. Samtidig kan nedskjæringer i oljebransjen ha bidratt til at vi ser en stor nedgang på ruten til Stavanger, sier administrerende direktør Øyvind Hasaas.

– Målsetningen vår er å øke kapasiteten og rutetilbudet på Oslo Lufthavn, og vi håper dette kan bidra til å bremse eller snu nedgangen vi hadde nå i januar, avslutter Hasaas.

Antall flybevegelser ved Oslo Lufthavn gikk ned med 7,3 prosent.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Fotokilde: Norwegian Air Shuttle)

Norwegian starter “nissefly” fra London og München

(Foto: Jamaica Tourist Board)

Fem mindre kjente opplevelser langs Jamaicas sørkyst

Hele luftfartsindustrien står overfor en spennende og nødvendig transformasjon. Rundt 2035 vil såkalte nullutslippsfly med en kapasitet på rundt 75 seter begynne å komme ut på markedet, drevet av for eksempel elektrisitet og hydrogen (Fotokilde: Air France KLM)

KLM vinner pris for «Årets strategiske investering» innen bærekraft

(Foto: Jessica Claren)

20 kulinariske nyheter på svenskekysten

(Foto: Saudi Tourism Authority)

Reisetips: AIUla i Saudi-Arabia