logo-white

Enighet i havneoppgjøret

– Vi har kommet til en omforent løsning med Norsk Transportarbeiderforbund, sier Are Kjensli, administrerende direktør for NHO Logistikk og Transport.

Etter å ha forhandlet i åtte timer på overtid ble NHO Logistikk og Transport enige med Norsk Transportarbeiderforbund om havneoverenskomstene. Det avverget en streik ved 21 norske havner.

I hovedsak er partene enige om å videreføre dagens tariffavtaler. Det er ikke avtalt generelle tillegg eller andre satser, med unntak av matpengesatsen.

Partene er videre enige om å henvende seg til staten for å få en vurdering fra ILO (FNs arbeidslivsorganisasjon) om hvorvidt organiseringen av losse- og lastearbeid i Norge oppfyller ILO-konvensjon 137. Partene er enige om å fryse nåværende avtaler i påvente av svar fra ILO.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

I Whistler er det mer enn 200 kilometer med velpreparerte skiløyper. Området er spesielt kjent for sin unike puddersnø. Her er det mulighet for å teste ut heliskiing eller hva med en tur med hundeslede ala Lars Monsen? (Foto: TUI)

TUI frister med skiferier i verdensberømte canadiske skianlegg

Joost Klein til Oslo !

Luftfart i Norge kan være krevende. Her er går et fly fra Widerøe inn for landing i Svolvær, Lofoten (Foto: Tomas Rolland / UiT)

Pilotutdanninga på Bardufoss reddet

Glasshusene i Dalsland tilbyr en unik overnatting i naturen. (Foto: Copenhagen Wilderness)

Tips til årets fridager: Ni kortreiste perler rett over grensa

(foto: ©medialife.be /visit flanders)

Naturskjønne opplevelser i Zwin-regionen