logo-white

Lufttrafikken tilbake på Fornebu

Gamle SAS Gold Lounge i terminalbygget på Fornebu gjenåpnes for luftfarten. På oppdrag fra Avinor etableres et simulatoranlegg i internasjonal klasse for tårnflygeledere fra hele Norge. Tidligere har Avinor gjennomført denne treningen på flere ulike steder, både i Norge, Sverige og Sveits.

– Vi kommer til å bruke opptil 5000 timer i simulatoren hvert år framover, og da er det mye å tjene på å samle vår simulatortrening til ett sted.Vi er godt fornøyd med at vår leverandør har valgt Fornebu. Det ligger godt til rette for å ta imot våre flygeledere som kommer fra hele landet, sier direktør for Tårntjenester i Avinor Flysikring, Snorre Andresen.

Gir store muligheter I tårnsimulatoren monteres det samme utstyret som benyttes i vanlige flygekontrolltårn på lufthavnene. Så bygges modeller av Avinors lufthavner i digitale 3D-modeller, slik kan flygelederne kan øve på ulike situasjoner som kan oppstå ved å se på flytrafikken på skjermene. Flyene på skjermen styres av egne simulatorpiloter, som sitter i et annet rom eller på et annet sted.

– En slik simulator gir et meget realistisk bilde av hvordan det er å jobbe som flygeleder i et tårn. Våre flygeledere får muligheten til å trene på ulike typer av trafikk, og situasjoner som heldigvis skjer svært sjelden i virkeligheten.En slik trening er avgjørende for å opprettholde den høye kompetansen vi har, avslutter Andresen.

I senteret pågår det nå hektiske aktiviteter med tanke på drift fra 5. oktober.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Hele luftfartsindustrien står overfor en spennende og nødvendig transformasjon. Rundt 2035 vil såkalte nullutslippsfly med en kapasitet på rundt 75 seter begynne å komme ut på markedet, drevet av for eksempel elektrisitet og hydrogen (Fotokilde: Air France KLM)

KLM vinner pris for «Årets strategiske investering» innen bærekraft

(Foto: Jessica Claren)

20 kulinariske nyheter på svenskekysten

(Foto: Saudi Tourism Authority)

Reisetips: AIUla i Saudi-Arabia

Den nye ruteåbning vækker smil hos repræsentanter fra både airBaltic og Billund Lufthavn (Foto: Billund Airport)

airBaltic udvider i Billund Lufthavn med rute til Tallinn

The Fjords DA har motteke fleire prisar for sine tre innovative fartøy i Vision-klassen. To av desse går på Nærøyfjorden, medan det tredje fartøyet opererer i Oslofjorden. Selskapet har i tillegg aktivitet med fleire båtar i Geiranger og Hardanger (Foto: Sverre Hjørnevik)

Norway’s Best Group blir eineeigar i The Fjords