logo-white

Lufthansa vil bli ene-eier i Brussels Airlines

Lufthansa ønsker å bli ener-eier i det belgiske flyselskapet Brussels Airlines . Som en motydelse (og for å blidgjøre EU`s konkurransemyndigheter) tilbyr tyskerne å selge seg helt ut av Luxair, melder danske check-in.dk.

Luxairs Boeing 737-800 på flyplassen i Malaga (otoerres)
Luxairs Boeing 737-800 på flyplassen i Malaga (otoerres)

Lufthansa eier idag 45 prosent av Brussels Airlines. Resten eies av blant andre Virgin, lufthavnen i Brüssel og regionen Wallonia. Nå ønsker tyskerne å kjøpe dem ut. Et oppkjøp er tenkt gjort gjennom Eurowings. Det belgiske flyselskapet vil da bli endel av Eurowings som spiller en nøkkelrolle i Lufthansaledelsens bestrebelser i å senke kostnadene.

Som motytelse foreslår Lufthansa å selge sin vel 14 prosent store eierandel i Luxair. Dette for å rydde opp i konsernets “villniss” av eierandeler her og der, samt (ikke minst) å blidgjøre EU`s “konkurransebyråkrater” i Brüssel.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

The Fjords DA har motteke fleire prisar for sine tre innovative fartøy i Vision-klassen. To av desse går på Nærøyfjorden, medan det tredje fartøyet opererer i Oslofjorden. Selskapet har i tillegg aktivitet med fleire båtar i Geiranger og Hardanger (Foto: Sverre Hjørnevik)

Norway’s Best Group blir eineeigar i The Fjords

(Foto: VisitTampaBay/ Rob Harris)

Gratis i Tampa Bay

(Foto: Ministry of Heritage and Tourism Sultanate of Oman)

St. Regis åpner hotell i Muscat

(fotokilder: fundaciomallorcaturisme.net/related.dk)

Lær mer om lokal keramikk på Mallorca

Se utover store deler av Norge fra Gaustatoppen på 17. mai! (Foto: Guro Skaara)

Anbefalte turer for fridager og nasjonaldagen