logo-white

Singapore Airlines leverer rekordhøyt nettoresultat

Singapore Airlines (SIA) Group fikk et rekordhøyt nettoresultat i tredje kvartal 2023/24. En solid etterspørsel bidro til en rekordomsetning på SGD 5.082 millioner dollars (39,7 milliarder nok) og drift- og nettoresultatet for regnskapsårets første ni måneder frem til desember 2023 er rekordhøyt. Flykapasiteten har økt og SIA forventer å være tilbake til tilsvarende kapasitetsnivå før pandemien i løpet av neste regnskapsår. På det nordiske markedet økes tilbudet mellom København og Singapore til sommeren, hvor SIA går fra fem ukentlige til daglige avganger.  

Singapore Airlines Airbus A 350 (Foto: Singapore Airlines)

Flyreiser fortsette å vokse i etterspørsel. Singapore Airlines Group, som akkurat har offentliggjort sitt resultat for tredje kvartal, transporterte hele 9,4 millioner passasjerer med SIA og Scoot i de tre siste månedene av 2023. Dette er en økning på 29,4% sammenlignet med året før. Trafikken (RPK) steg med 19,1% som oversteg kapasitetsutvidelsen på 17,9%. Dette bidro til at konsernets loadfaktor (PLF) økte med 0,8 prosentpoeng til 88,2%. Konsernets samlede nettoresultat steg med 31 millioner (+4,9%) til SGD 659 millioner (5,1 milliarder nok).
 
Kapasiteten øker og flåten utvides

Siste kvartal FY2023/24 og første kvartal FY2024/25 forventer SIA en solid etterspørsel på flyreiser. Salget følger kapasitetsøkningen på de fleste markeder, som understøttes av leisure-reiser i skoleferier. På det europeiske markedet lanserer Singapore Airlines i april ny rute mellom Bruxelles og Singapore.

I tillegg økes rutetilbudet fra Milano til fire ukentlige flyvninger mot dagens to. I juni lanserer SIA direkte rute mellom Singapore og Gatwick fem dager i uken, med forbehold om godkjennelse fra myndigheter, samt fra og med juli flyr Singapore Airlines igjen daglig mellom København og Singapore.

– Vi er glade for at vi nesten kan tilby våre reisende den samme kapasitet som før pandemien. Både globalt og lokalt er reiselysten i vekst, noe vi merker i Skandinavia, hvor vi i juli utvider tilbudet med daglige flyvninger mellom København og Singapore, uttaler Jagdish Bhojwani, General Manager for Singapore Airlines i Norden. Han fremhever også selskapets fornyelse av flyflåten. 

Jagdish Bhojwani er General Manager for Singapore Airlines i Norden (Foto: Singapore Airlines)

For regnskapsåret 2024/25 forventer SIA Group å være tilbake på tilsvarende kapasitetsnivå som før pandemien. 
 
I tredje kvartal tilførte SIA tre Boeing 787-10 til flåten sin, hvilket økte den totale flåten til 143 passasjerfly3. Scoot opererer med 52 passasjerfly4 og får levert sitt første første Embraer E190-E2-fly i april 2024. Konsernet har 92 fly i bestilling5

Kort oppsummering av Singapore Airlines (SIA) Groups resultat tredje kvartal FY 2023/24:

(kilde: singaporeair.com)

En komplett oversikt over tredje kvartals resultater er tilgjengelig HER

Flere nyheter om Singapore Airlines finner du HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(foto: ©otoerres)

Thon Hotels er bransjevinner i Norsk Kundebarometer 2024

(Foto: Ministry of Heritage and Tourism Sultanate of Oman)

Oman og Saudi-Arabia samarbeider om rask utvikling innen turisme

(källa: travelmarket.se)

Svenskt flygprisindex for resa vecka 23 – 2024

(Foto: Canary Islands Tourism)

Dette er Kanariøyenes beste strender

(pressebilde: visit flandern/related.dk)

Flanderns beste sykkelruter