logo-white

Ny bøtesats for mobilbruk svir: Mer enn én av ti blir avskrekket

Det viser en undersøkelse Ipsos har gjort for Gjensidige. Bare én av ti innrømmer at de bruker mobil uten hands-free i dag. Sannsynligheten for at de gjør det i fremtiden, er mindre med den nye bøtesatsen.

Boten for å bruke mobil uten hands-free når du kjører økte med 30 prosent fra 7.450 kroner til 9.700 kroner 1. februar i år, i tillegg til tre prikker i førerkortet (Illustrasjonsfoto: Gjensidige)

Menn er verstinger.

Menn bruker mobilen mer enn kvinner ved bilkjøring. De synes i større grad at boten er for høy, og vil i mindre grad endre adferd på grunn av økte bøtesatser. Husholdningsinntekten ser ikke ut til å ha noe å si på hvordan dette spørsmålet besvares.

– Ingen samtale er så viktig at du i verste fall risikerer livet både for deg selv og andre i trafikken, sier Jan Fleinsjø, bilmekaniker og rådgiver i Gjensidige. Han minner om at flere titalls liv har gått tapt de seinere årene som følge av mobilbruk i bil.

Mobilbruk kan få konsekvenser for erstatningen.

– Det skal lite til for å miste oversikten når du kjører bil og fikler med mobiltelefonen. Forsikringsselskapene straffer mobilbruk ved å redusere erstatningene når trafikkuhell kan knyttes til mobilbruk. I grove tilfeller har Gjensidige avkortet erstatningen med mer enn 100.000 kroner, avslutter Fleinsjø.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Fotokilde: Emirates Airline)

Emirates investerer i grønnere luftfart med midler fra eget bærekraftsfond

Kim Kallåk-Ertsås blir ny hotelldirektør ved Clarion Collection Hotel Atlantic i Sandefjord fra 1. juni (Fototkilder: Clarion/Strawberry)

Lokal hotelier hentes til Clarion Collection Hotel Atlantic i Sandefjord

(fotokilde: africa tours / pexels)

Book en drømmeferie til Namibia: En eksotisk rejsedestination, du sent vil glemme

(Fotokilde: Air France KLM)

Air France og KLM: Lojalitetsprogrammet Flying Blue, lanserer en unik statusmatch i Norge

– Lefkas er en av Hellas mest uberørte øyer. Til tross for at øya er lett tilgjengelig med bilferje fra fastlandet, er det ennå ikke så mange turister som har oppdaget denne perlen, sier kommunikasjonssjef i TUI Norge, Anne Mørk-Løwengreen (Foto: TUI)

To nye greske perler tilgjengelige med TUI