logo-white

Ett år med PLAY, ett år med opptur

Den 24. juni 2021 gikk startskuddet for det Islandske flyselskapet PLAY sin åpningstur til London Stansted. Nå kan PLAY se tilbake på et godt oppstartsår med stor vekst av nye ruter, blant annet til Norge.

TF-AEW - Gran Canaria - Play Airlines - Airbus A 321neo
Play Airlines Airbus A321neo lander på flyplassen i Las Palmas, Gran Canaria (Fotokilde: Play Airlines)

Den første årsdagen feires, og passasjerer fra Norge kan finne spennende tilbud på opptil 50 prosent avslag på ruter fra Stavanger til både Island og USA. Men tilbudsperioden er kort og varer fra 24.-26. juni.

Hildur - Flyvertinne - Play Airlines - Island
Hildur er en av de kabinansatte i Play Airlines (Fotokilde: Play Airlines)

Det siste året har vært eventyrlig for PLAY. Kun to uker etter sin første flyvning kunne de, sammen med Nasdaq, vise frem en vellykket børsnotering og det ble ringt i børsbjella fra 12 000 fots høyde den 21. juli.

To måneder etter, i august, var PLAY klar til å søke om amerikansk flytillatelse. Nye ruter sto for tur, og nordmenn kunne i oktober glede seg over nyheten om PLAYs nye ruter til Trondheim og Stavanger tur/retur Island, som begynte nå i mai.

Nyheten ble enda gledeligere da PLAY kunngjorde sine nye transatlantiske ruter, og med det utvidet med 21 nye ruter, 150 nye ansatte og 100 000 nye passasjerer. På under ett år ble PLAY et transatlantisk selskap, med ruter fra Norge og andre land, via Island, til Boston, Baltimore/Washington og New York.

I mai fløy 56 601 passasjerer PLAY, noe som var en økning på 54 prosent fra foregående måned. Det var nesten det samme antallet passasjerer PLAY fløy til sammen i januar, februar og mars (Q1).

PLAYs CEO, Birgir Jónsson er svært fornøyd med utviklingen:

– Det var en stor beslutning å stifte et flyselskap midt i en pandemi, men vi har alltid trodd at produktet vårt er så unikt at det er plass i markedet – selv i krisetider. De mange passasjerene som har sittet i flysetene våre har opplevd en formidabel service til en billig penge, og vi har tenkt å fortsette å tilby dette, sier Jónsson.

Ambisjonene og status fremover er 12 nye ruter som begynner i mai og juni, og 26 nye destinasjoner. Nå per juni 2022 vil PLAY ha om lag 300 ansatte, 320 000 passasjerer, og selskapet har nå totalt seks flymaskiner i drift. Sommeren ser lovende ut med stor pågang på bookinger.

Les også: Play til New York StewartPLAY til Boston og BaltimorePlay til Stavanger og TrondheimIsländska PLAY startar ny direktlinje från Landvetter till ReykjavikNytt islandsk flyselskap

Nettsidene til Play Airlines finner du HER

Play Airlines - Airbus A 321neo - Island - Flyselskap
PLAY feirer ettårsdag med gode tilbud (foto: @xplanespottingx)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Hvis du sjekker kartet på el-sparkesykkel er det stor forskjell om du er en del av trafikken eller ikke (Foto: Frende Forsikring)

Kan koste deg over 10 000 kroner

suleskard - Fjell - vei - sommeråpent

Brokke-Suleskarveien åpnes 21. mai: Spektakulære inntrykk rundt hver sving

(Foto/Illustrasjon: Amadeus)

Amadeus kjøper Vision-Box

Utsikt over Messina på Sicilia, et av de mest populære reisemålene i Italia. Øya er blant annet kjent for sine mafiarøtter og aktive vulkan (Foto: TUI)

Nordmenn vil skreddersy Italiareisen

(Foto: Stena Line)

Strawberry overtager driften af Stena Line`s The Reef-hotel i Frederikshavn