logo-white

NHO Luftfart: – Forliket setter flyruter i distriktene i fare”

Forliket mellom regjeringen og Venstre og Kristelig folkeparti vil øke kostnadene for flygninger i Norge med nesten 200 millioner kroner, ved at CO2-avgiften økes fra 57 øre literen til 105 øre literen på innenriks flygninger.

Helle lufthavn utenfor Svolvær i Lofoten (bilde: ©otoerres)
Helle lufthavn utenfor Svolvær i Lofoten (bilde: ©otoerres)

Samtidig har regjeringen vedtatt å øke passasjeravgiften innenlands med seks prosent. Dette betyr at ulønnsomme flyruter i distriktene står i fare for bli nedlagt, frykter NHO Luftfart.

– Dette kommer ikke til å redusere utslipp av CO2 fra luftfarten. Det vi trenger er å innføre fornuftige incentiver for å ta i bruk bio-fuel på fly. Det vil bringe luftfarten ytterligere i en bærekraftig retning. Her har vi invitert til en dialog med politikerne, sier Torbjørn Lothe, adm dir i NHO Luftfart.

– Dessverre er det grunn til å tro at disse avgiftsøkningene vil føre til at flyruter i Nord-Norge og andre steder med lavt belegg kan bli nedlagt, sier Lothe.

Torbjørn Lothe (nholuftfart.no)
Torbjørn Lothe (nholuftfart.no)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

I Whistler er det mer enn 200 kilometer med velpreparerte skiløyper. Området er spesielt kjent for sin unike puddersnø. Her er det mulighet for å teste ut heliskiing eller hva med en tur med hundeslede ala Lars Monsen? (Foto: TUI)

TUI frister med skiferier i verdensberømte canadiske skianlegg

Joost Klein til Oslo !

Luftfart i Norge kan være krevende. Her er går et fly fra Widerøe inn for landing i Svolvær, Lofoten (Foto: Tomas Rolland / UiT)

Pilotutdanninga på Bardufoss reddet

Glasshusene i Dalsland tilbyr en unik overnatting i naturen. (Foto: Copenhagen Wilderness)

Tips til årets fridager: Ni kortreiste perler rett over grensa

(foto: ©medialife.be /visit flanders)

Naturskjønne opplevelser i Zwin-regionen