logo-white

Flere reisende må på karantenehotell

Regjeringen har besluttet at reisende som har oppholdt seg i land utenfor EØS/Schengen, skal på karantenehotell ved ankomst til Norge. Dette gjelder uavhengig om reisen har vært nødvendig eller ikke.

– Selv om smitten er på vei ned i Norge og i mange europeiske land, ser vi at det er en alvorlig situasjon ellers i verden. For å begrense risikoen for importsmitte blir hovedregelen nå at alle som kommer til Norge fra land utenfor EØS/Schengen skal i karantene på karantenehotell, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland. 

Tidligere var det slik at personer bosatt i Norge som kom tilbake etter en nødvendig reise var unntatt fra kravet om karantenehotell og kunne gjennomføre karanteneperioden i eget hjem. Nå gjelder dette unntaket bare ved nødvendige reiser innen EØS/Schengen.

Covid-19-forskriften § 5 endres slik at reglene for reisende fra Bangladesh Irak, India, Nepal og Pakistan utvides til å gjelde alle land utenfor EØS/Schengen. I tillegg blir det noen innstramminger for unntak for test på grensen i covid-19-forskriften § 4 d tredje ledd bokstav g og i som gjelder for diplomater og inviterte delegasjoner, slik at dette unntaket ikke gjelder for personer som har oppholdt seg i land utenfor EØS/Schengenområdet i løpet av de siste 10 døgn før ankomst til Norge.

Det er viktig at kommunene i nærheten av Gardermoen bistår hverandre og sikrer kapasitet på karantenehotell, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland.

Endringene trer i kraft søndag 9. mai 2021 kl. 12.

Les også: Flere må på karantenehotell og innreiserestriksjonene forlenges (mars 2021) – Innreiserestriksjonene forlenges foreløpig frem til 24. mai (mai 2021) – Flere må på karantenehotell og innreiserestriksjonene forlenges (mars 2021)

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Fotokilde: Emirates Airline)

Emirates investerer i grønnere luftfart med midler fra eget bærekraftsfond

Kim Kallåk-Ertsås blir ny hotelldirektør ved Clarion Collection Hotel Atlantic i Sandefjord fra 1. juni (Fototkilder: Clarion/Strawberry)

Lokal hotelier hentes til Clarion Collection Hotel Atlantic i Sandefjord

(fotokilde: africa tours / pexels)

Book en drømmeferie til Namibia: En eksotisk rejsedestination, du sent vil glemme

(Fotokilde: Air France KLM)

Air France og KLM: Lojalitetsprogrammet Flying Blue, lanserer en unik statusmatch i Norge

– Lefkas er en av Hellas mest uberørte øyer. Til tross for at øya er lett tilgjengelig med bilferje fra fastlandet, er det ennå ikke så mange turister som har oppdaget denne perlen, sier kommunikasjonssjef i TUI Norge, Anne Mørk-Løwengreen (Foto: TUI)

To nye greske perler tilgjengelige med TUI