logo-white

Krig skaper større usikkerhet enn pandemi

14 prosent av nordmenn er usikre på om de skal reise utenlands i sommer på grunn av krigen i Ukraina, mens 13 prosent usikre på grunn av koronapandemien, viser en fersk undersøkelse fra FINN reise.

Helsingfors - Finnair - Asisfly
En fersk undersøkelse fra FINN reise viser at selv om en del er bekymret for krig og pandemi, så skal 31 prosent av oss reise utenlands i sommer (foto: ©otoerres)

Mens en av tre skal reise utenlands i sommer, er det enda flere som fortsatt ikke har bestemt seg. Det til tross for at nordmenn planlegger å bruke betydelig mer penger på årets ferie enn i fjor.

Det viser en helt fersk, landsrepresentativ undersøkelse gjennomført av Respons Analyse på oppdrag for FINN reise. Undersøkelsen er gjennomført i andre halvdel av mars i år, blant 1150 respondenter i alderen 18-87 år.    

– Nyhetsbildet har den siste tiden vært ganske mørkt. Selv om vi er på vei ut av pandemien har krigen i Ukraina påvirket oss. Høye strøm- og drivstoffpriser har også fått mye oppmerksomhet. Det gjør at vi nordmenn er splittet på det å reise utenlands i sommer, sier Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise.

Undersøkelsen viser at 30 prosent skal reise utenlands i sommer, og av disse har halvparten allerede bestilt ferien. 33 prosent skal ikke utenlands, mens 37 prosent sitter på gjerdet. 

– Trenden er at vi bestiller ferie stadig senere, samtidig er det ventet at flyprisene vil øke frem mot sommeren og tilbudet reduseres. Mange er nok såpass sultefôret på å feriere utenlands at tallene vil øke, og trumfe en eventuell uro. Men det gjelder å ikke vente for lenge. Våre egne tall fra FINN reise viser at Spania, Hellas, Tyrkia og Thailand så langt er blant de mest populære sommerdestinasjonene, sier Berge. 

Vi vil ordne feriereisen selv – kun en av ti foretrekker charter

Et flertall av oss, hele 54 prosent, foretrekker å sette sammen sin egen reise med fly og overnatting, og stadig flere foretrekker dette fremfor å velge ferdig pakkereise. Kun 14 prosent foretrekker pakkereise eller chartertur, viser undersøkelsen. 

Videre svarer 18 prosent at de har blitt mer positive til til å bestille turen selv de siste par årene, mens 12 prosent har blitt mindre positive. Det gir en nettovekst på seks prosent. 

– Dette er helt i tråd med det inntrykket vi har. Nordmenn er gode på å planlegge og sette sammen egne reiser. Vi liker fleksibiliteten, valgmulighetene og ikke minst blir det billigere.  Vi ser også i undersøkelsen at svært mange har savnet å planlegge og organisere reiser under koronapandemien, sier Berge i FINN.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Fotokilder: AdobeStock/USN)

Cruisetips: VIVAs elvecruise i Europa

Fra venstre: Daglig leder i Hyttetjenester Knut Skinnarland, sjef i Ignite Capital Magnus Baumann, styreleder i Hyttetjenester, Bjørn Vidar Wold Pedersen og styremedlem i Hyttetjenester, Jan Ivar Sæthre (Fotokilde: Ignite Capital)

Satser 17 millioner på hyttetjenester

Flyselskapet Emirates  er nå en stolt partner for alle fire Grand Slam-turneringene, inkludert Roland-Garros (siden 2013) (Foto; Emirates Airline)

Emirates sponser Wimbledon

(Foto: Canary Islands Tourism)

«Popcorn Beach» – et naturfenomen som går viralt