logo-white

Torghatten ut av Widerøe

Eierskapet til Widerøe fisjoneres ut av Torghatten ASA. Årsaken er salget av ferjevirksomheten i Torghatten til det svenskbaserte oppkjøpsfondet EQT Group. Eierskapet i Widerøe vil ivaretas av de samme aksjonærene som i dag gjennom et nytt holdingselskap – Flyco – som vil være eier av 66 % av Widerøe.

Widerøe - Bombardier Q400NG - Landing - Stavanger lufthavn
Widerøes Bombardier Q400NG (foto: ©otoerres)

Det svenskbaserte oppkjøpsfondet EQT vil kjøpe ferjevirksomheten i Torghatten ASA for 8.6 milliarder NOK eller kroner 175 per aksje. EQT ble stiftet i Sverige i 1994 og er idag et internasjonalt oppkjøpsfond med 15 kontorer verden over – fra New York i vest til Singapore, Hong Kong og Shanghai i øst, melder NRK – Nordland.

Handelen omfatter ikke Torghattens eierandel i Widerøe. Utfisjoneringen av Widerøe vil sikre at selskapet fremdeles vil være det eneste 100 prosent norskeide flyselskapet som opererer i Norge.

– Flybransjen står midt oppi den største krisen i nyere historie. Det er derfor svært tilfredsstillende at dagens eiere fortsetter på eiersiden og ønsker å fortsette satsningen på Norges eneste heleide, norske flyselskap, sier administrerende direktør Stein Nilsen i Widerøes Flyveselskap.

Stein Nilsen (foto: ©otoerres)

– For Widerøe innebærer dette ingen endring i forhold til dagens situasjon. Vi vil fremdeles ha lokale og svært kapitalsterke eiere i ryggen som har god kjennskap til bransjen generelt og selskapet spesielt. Dagens Torghatten aksjonærer sikrer sammen med Fjord 1’s 34 % eierandel et stabilt Norsk eierskap i Widerøe. Dette er en stor fordel for konsernet som helhet og gjør oss trygge på at vi skal få fortsette å utvikle selskapet, avslutter Nilsen.

Endringene for Torghatten har ingen praktisk konsekvens for den daglige driften i Widerøe, og den vil fortsette som normalt. 

Les også: SAS selger seg helt ut av Widerøe (juni 2016)

Flere saker om Widerøes Flyvselskap finner du HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Hvis du sjekker kartet på el-sparkesykkel er det stor forskjell om du er en del av trafikken eller ikke (Foto: Frende Forsikring)

Kan koste deg over 10 000 kroner

suleskard - Fjell - vei - sommeråpent

Brokke-Suleskarveien åpnes 21. mai: Spektakulære inntrykk rundt hver sving

(Foto/Illustrasjon: Amadeus)

Amadeus kjøper Vision-Box

Utsikt over Messina på Sicilia, et av de mest populære reisemålene i Italia. Øya er blant annet kjent for sine mafiarøtter og aktive vulkan (Foto: TUI)

Nordmenn vil skreddersy Italiareisen

(Foto: Stena Line)

Strawberry overtager driften af Stena Line`s The Reef-hotel i Frederikshavn