logo-white

Topp 100 tyske reisemål

Til tross for den aktuelle koronapandemien med tilhørende reiserestriksjoner, interesserer mange seg for Tyskland som ferieland. Over 13.000 besøkende fra 50 land deltok i den årlige undersøkelsen om topp 100 reisemål i Tyskland. Undersøkelsen ble gjort via Tysklands Nasjonale Turistkontor (DZT) sin hjemmeside.

Øverst på listen for tredje gang troner Hamburgs Miniatur-Wunderland, verdens største modelljernbane spredt over 1500 kvadratmeter. Hittil har omtrent 19 millioner besøkende tatt turen.

Andreplassen ble kapret av fornøyelsesparken Europa-Park i Rust, Baden-Württemberg. Her skaper 18 temaområder, over 100 karuseller og shows samt seks temahoteller uforglemmelige opplevelser.

Eventyrslottet Neuschwanstein i Bayern sikret seg tredjeplassen i rankingen, årlig besøkt av 1,5 millioner mennesker fra hele verden.

– For våre partnere innen tysklandturisme sikrer vi med denne populære undersøkelsen et autentisk stemningsbilde av hvilke reisemål som er spesielt kjent og etterspurt. Plasseringen på topp 100-listen har etablert seg som et kvalitetsstempel og benyttes av selskaper som salgsargument i internasjonal markedsføring, forklarer Petra Hedorfer, administrerende direktør og styremedlem i DZT.

Siden 2012 har besøkende på DZTs hjemmeside www.germany.travel kunnet skrive inn spesielle attraksjoner, fritidsfasiliteter, arrangementer, kulturarv eller naturlandskap i et fritekstfelt. Ut fra denne dataen utvikler DZT en årlig ranking. Den aktuelle undersøkelsen startet 14. november 2019 og varte til 31. juli 2020.

Attraksjonene som posisjonerer seg blant de ti beste i 2020, er det historiske Dresden, Rothenburg ob der Tauber, Den romantiske veien, byen Berchtesgaden med innsjøen Königssee, UNESCO-verdensarven Kölnerdomen, Schwarzwald og øya Rügen.

På denne mikrosiden kan man se hele rankingen med detaljert informasjon om de hundre mest populære attraksjonene. I tillegg kan de besøkende også filtrere disse og se dem posisjonert på et interaktivt kart. Attraksjonene på listen mottar digitale priser og markedsføringsmidler som de kan bruke i egne online- og offline-aktiviteter. 

Les flere nyheter om Ferielandet Tyskland HER og HER, samt om Reiselandet Tyskland HER og HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

The Fjords DA har motteke fleire prisar for sine tre innovative fartøy i Vision-klassen. To av desse går på Nærøyfjorden, medan det tredje fartøyet opererer i Oslofjorden. Selskapet har i tillegg aktivitet med fleire båtar i Geiranger og Hardanger (Foto: Sverre Hjørnevik)

Norway’s Best Group blir eineeigar i The Fjords

(Foto: VisitTampaBay/ Rob Harris)

Gratis i Tampa Bay

(Foto: Ministry of Heritage and Tourism Sultanate of Oman)

St. Regis åpner hotell i Muscat

(fotokilder: fundaciomallorcaturisme.net/related.dk)

Lær mer om lokal keramikk på Mallorca

Se utover store deler av Norge fra Gaustatoppen på 17. mai! (Foto: Guro Skaara)

Anbefalte turer for fridager og nasjonaldagen