logo-white

Vel 700.000 fløy med SAS i august

Totalt 717.000 passasjerer reiste med SAS sine rute og charterfly i august. Det er 2.1 millioner eller 74.2 prosent færre enn i samme måned ifjor. Sammenlignet med juli var dette en liten økning på 12.000 flere passasjerer.

SAS sin rutetrafikk hadde totalt 699.000 passasjerer i august, noe som er en nedgang på 72.8 prosent. Kabinfaktoren sank med 31.2 prosent til 46,7 prosent. Målt i RPK (betalte setekilometer) og ASK (tilbudt kapasitet) var nedgangen på henholdsvis 82,7 og 71.1 prosent i forhold til samme måned i 2019.

Totalt 18.000 fløy med SAS sine charterfly i august. Det er 91.3 prosent færre enn samme måned 2019.

– Under hösten avser vi att öka antalet flygningar och öppna upp fler linjer, i takt med att efterfrågan återkommer. I första hand kommer vi återuppta inrikestrafik i Danmark, Norge och Sverige, men vi öppnar också 18 linjer till viktiga destinationer i Europa. Dessutom planerar vi att starta upp trafiken till Asien och därmed kunna erbjuda flygningar till alla de tre kontinenter som vi normalt ar verksamma på, sier SAS-sjef Rickard Gustafson i en kommentar.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Hele luftfartsindustrien står overfor en spennende og nødvendig transformasjon. Rundt 2035 vil såkalte nullutslippsfly med en kapasitet på rundt 75 seter begynne å komme ut på markedet, drevet av for eksempel elektrisitet og hydrogen (Fotokilde: Air France KLM)

KLM vinner pris for «Årets strategiske investering» innen bærekraft

(Foto: Jessica Claren)

20 kulinariske nyheter på svenskekysten

(Foto: Saudi Tourism Authority)

Reisetips: AIUla i Saudi-Arabia

Den nye ruteåbning vækker smil hos repræsentanter fra både airBaltic og Billund Lufthavn (Foto: Billund Airport)

airBaltic udvider i Billund Lufthavn med rute til Tallinn

The Fjords DA har motteke fleire prisar for sine tre innovative fartøy i Vision-klassen. To av desse går på Nærøyfjorden, medan det tredje fartøyet opererer i Oslofjorden. Selskapet har i tillegg aktivitet med fleire båtar i Geiranger og Hardanger (Foto: Sverre Hjørnevik)

Norway’s Best Group blir eineeigar i The Fjords