logo-white

78° nord, 100 prosent hotellmagi med Funken Lodge

Spitsbergens nye hotellsatsning, Funken Lodge, har fått ny og eksklusiv drakt. Svalbards hotellhimmel fikk i 2018 en ny stjerne med 88 eksklusive og moderne hotellrom. 

Shaken or stirred? (Foto: Hurtigruten Svalbard/Agurxtane Concellon)

Det tradisjonsrike hotellet, som tidligere het Spitsbergen Hotell, har gjennomgått en omfattende renovering før åpningen. Nye Funken Lodge er kledd i ny drakt, og blitt et nytt tilskudd i  Nordic Choice Hotels sin portefølje av frittstående hoteller. Hotellet er dermed i selskap med The Thief i Oslo, At Six og Hobo i Stockholm og Skt Petri i København.

– Nordic Choice Hotels er et selskap i sterk vekst, og vi vil etablere oss på destinasjoner som vi tror vil vokse i takt med våre ambisjoner. Svalbard er i vinden som aldri før, og sammen med Hurtigruten kan vi nå tilby besøkende og fastboende på Svalbard en restaurant- og hotellopplevelse utenom det vanlige. Dette blir nytt og utrolig spennende, sier administrerende direktør i Nordic Choice Hotels, Torgeir Silseth.

Alle sanser: “Funktionærmessen” tilfredsstiller både smaks-og synssansene. (Foto: Hurtigruten Svalbard/Agurxtane Concellon)

En oase i villmarken

Funken Lodge har en spesiell betydning for folk i Longyearbyen. Bygget, som ble oppført i 1947, fikk kallenavnet “Funken” da det huset enslige funksjonærer i Store Norske Spitsbergen Kulkompani. I tillegg ble bygget brukt som representasjonsfløy for gruveselskapet.

– Dette var den mest elegante bygningen i Longyearbyen. Vi har derfor gått langt for å skape en unik atmosfære for våre gjester, samtidig som vi har beholdt vår historiske bakgrunn og lagt til litt innovasjon i opplevelsen, forteller destinasjonssjef i Hurtigruten Fred Anton F. Ravneberg.

Landskapet på Svalbard er preget av tundra, isbreer, ekstreme lysvariasjoner og et spennende dyreliv, og hotellet skal komplettere den rå naturen med eksklusiv design og et viktig stykke svalbardhistorie.

– Vi opplever at hotellgjester ofte ønsker å finne et sted hvor de kan møte andre som deler deres interesse for ekstraordinære opplevelser. Funken Lodge er en oase i villmarken, en luksuriøs basecamp midt i det barske landskapet. Her er det rom for å dele eventyret, Svalbard, avslutter Ravneberg.

Historie i moderne drakt. (Foto: Hurtigruten Svalbard/Agurxtane Concellon)

Fakta — Funken Lodge

  • Antall rom: 88 (59 dobbeltrom, 10 twinrom, 14 enkeltrom, fire suiter, ett handikapprom)
  • Restaurant: Funktionærmessen Restaurant
  • Konferansefasiliteter: Flere møterom, opptil 140 personer
  • Andre fasiliteter: Cocktailbar, peisestue, trimrom og velværeavdeling med sauna
  • Andre tilbud: Rikholdig tilbud av aktiviteter og opplevelser

Les også: Hurtigruten + Stordalen= Samarbeide om hotellperle på Svalbard – Hurtigruten investerer 200 millioner på Svalbard

Les flere saker om Nordic Hotels & Resorts HER  – Les flere saker om Svalbard HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Boeing 737-800 - Flyr - Stavanger lufthavn

Flyr kutter kostnader og justerer rutetilbudet

Stian Sigurdsen - Direktør - Virke

Hva betyr strømstøtten for utelivsbransjen?

El Camisón - Strand - Tenerife - Kanariøyene - Ehrenberg

Kanarieöarna bjuder in till den första europeiska kongressen för turistöar

Widerøe - Dash 8 - Regionalt passasjerfly

Passasjerrekord til tross – frykter en tøff høst og vinter

Feriebåt - Turistbåt - Cabin Cruiser - Shannon - Elv - Carrick on Shannon - Irland

Elvene og innsjøene i Irland