Nord-Irland feirer Year of Food and Drink i 2016. Hele 366 dager (siden det er skuddår) er viet til kokker og delikatesser fra alle distrikter og små avkroker.
Nord-Irland er regnet som en av de best hemmeligholdte matdestinasjonene i Europa, og har bygget seg opp et rykte for fremragende kvalitet både når det gjelder matproduksjon og gjestfrihet.
Minigalleri (klikk for å se hele bildet)
Med smak av naturen
Takket være de store, grønne engene, de ville og røffe kystlinjene og ikke minst gamle tradisjoner produserer regionen noen av verdens beste og ferskeste ingredienser. Her finner du alt fra utsøkt kjøtt og spesialbrød til håndlagde oster, førsteklasses brennevin, eksklusive sjokolader og øl av ypperste kvalitet.
Nord-Irland har seks fylker, eller counties som de kalles, og produsenter av lokal mat fra alle disse fylkene har også hatt betydelig innvirkning på internasjonale kjendiskokker og matkritikere.
Les mer om Nord-Irland HER
Et helt år viet til mat
Nå blir alt dette hyllet i en årelang feiring. Et enormt program med matfestivaler og begivenheter blir avviklet gjennom hele 2016, der det blir full kalender med et nytt matrelatert tema hver eneste måned.
Frokostmåneden januar feirer Ulster Fry og filled soda, så vel som Armagh Apple Juice, Gracehill Black Pudding og Hannans prisvinnende Guanciale bacon.
Love Local-måneden i februar feirer det fremragende håndverket til fantastiske lokale produsenter fra gårder, fabrikker, bryggerier, bakerier og mye mer.
Michelin-mat i Belfast
Nord-Irland har også mange talentfulle og fremgangsrike kokker som står i spissen for bemerkelsesverdige lokale restauranter.
OX, en Michelin-restaurant med utsikt over River Lagan i Belfast, vil i 2016 ha ekstra fokus på kreativ mattilberedning og uforglemmelige retter.
Les mer om Belfast HER
En annen favoritt er Harry’s Shack, som ligger i feriebyen Portstewart langs den kjente Causeway Coastal Route – en sjelden juvel som serverer noe av den beste sjømaten i Nord-Irland. Deres krydrede whitebait, som blir servert i et kremmerhus av avispapir sammen med hjemmelaget Marie Rose-saus, er en av sjefskokken Derek Creaghs signaturretter.
Gjennom hele 2016 blir det spesielle matbegivenheter, festivaler, gode tilbud, pop-up-restauranter, unike smaksmuligheter, matlagingskurser og mye mer.
Er du matinteressert er altså 2016 året du bør legge turen til Nord-Irland — denne menyen bør ingen matentusiast gå glipp av.
Les mer om “Year of Food and Drink”  HER
Les mer om Irland HER
Travelmarkets guide til Irland finner du HERÂ
Minigalleri (klikk for å se hele bildet)