logo-white

366 dager med nordirsk matmoro

Nord-Irland feirer Year of Food and Drink i 2016. Hele 366 dager (siden det er skuddår) er viet til kokker og delikatesser fra alle distrikter og små avkroker.

Nord-Irland er regnet som en av de best hemmeligholdte matdestinasjonene i Europa, og har bygget seg opp et rykte for fremragende kvalitet både når det gjelder matproduksjon og gjestfrihet.

Minigalleri (klikk for å se hele bildet)

Med smak av naturen

Takket være de store, grønne engene, de ville og røffe kystlinjene og ikke minst gamle tradisjoner produserer regionen noen av verdens beste og ferskeste ingredienser. Her finner du alt fra utsøkt kjøtt og spesialbrød til håndlagde oster, førsteklasses brennevin, eksklusive sjokolader og øl av ypperste kvalitet.

Det må jo bli god mat av råvarer produsert i slikt landskap. (Foto: Tourism Ireland)
Det må jo bli god mat av råvarer produsert i slikt landskap. (Foto: Tourism Ireland)

Nord-Irland har seks fylker, eller counties som de kalles, og produsenter av lokal mat fra alle disse fylkene har også hatt betydelig innvirkning på internasjonale kjendiskokker og matkritikere.

Les mer om Nord-Irland HER

Et helt år viet til mat

Nå blir alt dette hyllet i en årelang feiring. Et enormt program med matfestivaler og begivenheter blir avviklet gjennom hele 2016, der det blir full kalender med et nytt matrelatert tema hver eneste måned.

Frokostmåneden januar feirer Ulster Fry og filled soda, så vel som Armagh Apple Juice, Gracehill Black Pudding og Hannans prisvinnende Guanciale bacon.

Love Local-måneden i februar feirer det fremragende håndverket til fantastiske lokale produsenter fra gårder, fabrikker, bryggerier, bakerier og mye mer.

Michelin-mat i Belfast

Nord-Irland har også mange talentfulle og fremgangsrike kokker som står i spissen for bemerkelsesverdige lokale restauranter.

OX, en Michelin-restaurant med utsikt over River Lagan i Belfast, vil i 2016 ha ekstra fokus på kreativ mattilberedning og uforglemmelige retter.

Les mer om Belfast HER

En annen favoritt er Harry’s Shack, som ligger i feriebyen Portstewart langs den kjente Causeway Coastal Route – en sjelden juvel som serverer noe av den beste sjømaten i Nord-Irland. Deres krydrede whitebait, som blir servert i et kremmerhus av avispapir sammen med hjemmelaget Marie Rose-saus, er en av sjefskokken Derek Creaghs signaturretter.

Gjennom hele 2016 blir det spesielle matbegivenheter, festivaler, gode tilbud, pop-up-restauranter, unike smaksmuligheter, matlagingskurser og mye mer.

Er du matinteressert er altså 2016 året du bør legge turen til Nord-Irland — denne menyen bør ingen matentusiast gå glipp av.

Les mer om “Year of Food and Drink”  HER

Les mer om Irland HER

Travelmarkets guide til Irland finner du HER 

Minigalleri (klikk for å se hele bildet)

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Padling er populært, her fra Sørenga i Oslo (Foto: Marius Dalseg/DNT)

Slik blir det påskestemning der du er

(kilde: travelmarket.dk)

Dansk Flyprisindex – Uge 16 2024

(fotokilde: goturkiye.com)

Utenfor allfarvei i Tyrkia: Dra på roadtrip langs Antalyakysten

(Foto: ©otoerres)

Reiselivsmagasinet på RadioRiksOslo skjærtorsdag 28. mars 2024

(Foto: William Bout på Unsplash )

Hvordan planlegge ferien med barn med bil? Hva du bør vurdere når du planlegger ruten. Fritid for barn i bilen