logo-white

1.3 millioner fløy med Norwegian

Norwegian fraktet 1,3 millioner passasjerer og hadde en fyllingsgrad på 82,3 prosent i november. Selskapet opplever fortsatt god etterspørsel etter flyreiser. Regulariteten var rekordhøy, og 99,9 prosent av alle oppsatte flyvninger ble gjennomført.

Norwegian fraktet over 1.3 millioner passasjerer i november 2023 og hadde en kabinfaktor på 82.3 prosent (Foto: Norwegian Air Shuttle)

– Jeg er godt fornøyd med trafikktallene i november, som sesongmessig er blant årets svakeste måneder. Vi har tilpasset kapasiteten betydelig for å møte variasjoner i etterspørselen om vinteren. Vi er særlig fornøyde med den høye fyllingsgraden på 82,3 prosent, tre prosentpoeng høyere enn i november i fjor. I tillegg er vi helt i toppskiktet på regularitet, og i november gjennomførte vi så godt som alle våre nesten 10 000 flyvninger, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Norwegian hadde 1 348 111 passasjerer i november, to prosent færre enn i samme måned i fjor. Det må ses i lys av en betydelig reduksjon i kapasiteten i lavsesong. Kapasiteten (ASK) var 2 004 millioner setekilometer, mens faktisk passasjertrafikk (RPK) var 1 650 millioner setekilometer. I november hadde Norwegian i gjennomsnitt 66 fly i drift, og 99,9 prosent av oppsatte flyvninger ble gjennomført. Punktligheten, målt som andel avganger innen 15 minutter etter ordinær tid, var med 86,8 prosent fortsatt høy i november.

Fortsatt sterk etterspørsel og godt mottatt sommerruteprogram

Norwegian lanserte nylig sommerrutene for 2024, deriblant førti ruter til nye destinasjoner. Sommerprogrammet har i likhet med den siste salgskampanjen blitt tatt veldig godt imot av reisende i Norden.

– I Norwegian ser vi en fortsatt sterk etterspørsel etter flyreiser. Mange av kundene våre benyttet seg av den siste salgskampanjen vår for å bestille sin neste reise. Sommerrutene som vi nylig lanserte, har blitt godt tatt imot, og vi legger merke til at våre reisende har begynt å planlegge flyturene sine for 2024, tidligere enn i fjor, sier Karlsen.

I tråd med forventingene blir reiseperioden rundt jul og nyttår travel. Samtidig er Norwegian godt forberedt på den roligere vintersesongen. I tillegg til kapasitetsjustering er flyselskapet godt sikret for endringer i drivstoffprisen og til et attraktivt prisnivå.

Flere nyheter om Norwegian finner du HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Fotokilde: C Mauritius)

Michelinfestival på Mauritius

Två miljoner har rest med Viking Glory som kryssar från Stockholm till Åland och Åbo varje kväll (Foto: Viking Line)

Två miljoner har rest med Viking Glory

Familie på sommerferie i syden (Bildekilde: Ticket)

Hit reiser vi i sommer – de mest populære reisemålene

(Illustrasjon:  PES-Architects Ltd)

Strawberry etablerer seg i Åbo, Finland

KLM - Embraer 190 - Billund

Passasjernedgang og fraktøkning i Billund lufthavn