logo-white

Wizz Air starter ruter i Norge

Oslo – Tromsø, Oslo – Bergen og Oslo – Trondheim blir Wizz Airs første innenriksruter i Norge. Selskapet frister med priser som starter på 199.- kroner for en enkeltreise og premiere blir den 5. november. – Jeg har gleden av å meddele at vi starter tre innenriksruter i Norge. Dette er høyfrekvente lavprisruter mellom norske byer som vil styrke tilbudet til passasjerene, sa Wizz Airs toppsjef József Váradi under en virtuell pressekonferanse tirsdag.

Wizz Air - Cabin - Cabin Crew - Flyvertinner - Flyverter
Kabinansatte hos Wizz Air (Foto: Wizz Air)

– På en ansvarlig og bærekraftig måte ønsker vi å legge til rette for fri flyt av mennesker innad i Norge. Vi skal bringe familier sammen, støtte nasjonal turisme og styrke de økonomiske båndene mellom regionene, sier Jozsef Varadi.

Jozsef Varadi - Wizz Air - Skjermdump - Pressekonferanse - Norge - oktober 2020
Wizz Airs toppsjef Jozsef Varadi presenterte nyheten om selskapets satsing i Norge under en virtuell pressekonferanse tirsdag (skjermdump)

– Med ung, moderne teknologi og miljøvennlige Airbus 320neo fly får passasjerene både bærekraftige flyvninger og lave priser. Med økt fokus på smittevern om bord, er vi klare til å ønske reisende som ønsker å fly Europas mest miljøvennlige flåte og samtidig nyte Wizz Airs gode service velkommen”.

Wizz Airs nye norske innenriksruter fra Oslo lufthavn, Gardermoen vil bli startet opp torsdag den 5. november. Rutene til Bergen og Trondheim vil få fire daglige rundturer, mens det blir to avganger om dagen til og fra Tromsø.

Wizz Airs norske innenriksruter fra torsdag 5. november 2020

Wizz Air - Innenriksruter - Norge - November 2020
(kilde: wizzair.com)

De første billettene er allerede lagt ut for salg på selskapets nettsider, hvor det også fristes med priser som starter på 199.- kroner for en enkeltreise.

– Satsingen til Wizz Air i Norge bekrefter hvor attraktivt det norske innenriksmarkedet er, også for internasjonale aktører, sier Gaute Skallerud Riise, direktør for trafikkutvikling i Avinor.

– Vi opplever dette som positivt og ønsker satsningen velkommen”.

Det ungarsk baserte lavprisselskapet vil også åpne sin første base i Norge på Oslo lufthavn Gardermoen med to fly. Selskaper opererer både de 230 seter store Airbus A 321 og den noe mindre Airbus A320neo som tar 186 passasjerer.

Wizz Air - Airbus A 320 - New livery - 2018
Wizz Air har operert på norske flyplasser siden 2006 og flyr i dag fra utlandet til ni Avinor-lufthavner, samt til Torp Sandefjord lufthavn. I 2019 var Wizz Air det femte største flyselskapet hos Avinor med over én million reisende. På bildet selskapets Airbus A 321 (bildekilde: wizzair.com)

– Avinor ønsker å opprettholde og utvikle et velfungerende og godt nettverk av lufthavner for hele landet, noe som er viktig for lokal, regional og nasjonal utvikling, fortsetter Riise.

– Sterke nasjonale aktører er viktig for norsk luftfart, samtidig er det positivt at utenlandske aktører konkurrerer om passasjerene i Norge for å gi et best mulig tilbud til de som reiser, avslutter han.

Les også: Wizz Air launches domestic service and establishes a new base in Norway

Wizz Air ble startet i 2004 og er idag Europas tredje største lavprisoperatør etter Ryanair og easyJet. Selskapet “fratok” Norwegian tredjeplassen på denne listen så tidlig som våren 2019.

Flere saker om Wizz Air finner du HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Samarkand Eternal City (bild: freedomtravel.se)

FREEDOMtravel har samlat journalister och bloggare för Uzbekistan-resa

Emirates Boeing 777-300ER på Oslo lufthavn Gardermoen (foto: ©otoerres)

Historisk ørkenstorm påvirker flytrafikken i Dubai

(Foto: TUI)

Salget av fleksible reiser til sol og bad går i taket

Kostnadsexplosion för skadereparationer i Norge

Golf - Mallorca - Balearene - Spania

Spill golf hele året på Mallorca