logo-white

Widerøe starter ny direkterute Bergen – Brüssel

Widerøe starter en ny direkte flyrute mellom Brüssel og Bergen. Premieredato blir 12. april 2024.

Widerøe vil bruke sine Embraer E190 E2 på ruten mellom Bergen og Brüssel (Fotokilder: Fjord Norway / Widerøes Flyveselskap)

– Vi er glade for å kunne tilby denne direkteruten mellom Brussel og Bergen, som øker tilgjengeligheten til Bergen og de norske fjordene for en stor målgruppe i mellomeuropa, sier Kristin Gaustad, salg- og markedsansvarlig for fritidsreiser i Widerøe.

Den nye ruten får to ukentlige avganger, mandager og fredager, og opereres av den nye og moderne flymodellen Embraer E190 E2.

Et marked i vekst

Nederland og Belgia har de siste årene vært voksende markeder for reiselivsnæringen på Vestlandet. Antall belgiske gjester på kommersielle overnattingssteder har økt med 51% i september, sammenlignet med samme periode i 2022. Sammenlignet med 2019-sesongen er økningen på hele 67%.

– Med denne nye flyruten blir Bergen og Vestlandet enda mer tilgjengelig for folk i mellomeuropa. Det er 20 millioner mennesker som har en kjøretur på under 90 minutter for å nå flyplassen i Brussel, og da sier det seg selv at det kan bli en svært viktig rute for regionen vår, sier Kristoffer Fürstenberg, PR- og kommunikasjonssjef i Fjord Norge.

Et utgangspunkt for å oppleve Norge

Bergen er Widerøes base for sine innenlandsruter. I likhet med de nye direkterutene fra Dublin og Hamburg, vil også denne ruten bidra til flere tilreisende på tider av året når reiselivsnæringen trenger flere besøkende.

– Med flygninger hver mandag og fredag vil den nye flyruten mellom Brussel og Bergen bidra til trafikk fra målgruppene som ønsker et helgebesøk, og de som kan bruke flere dager på å virkelig oppleve Vestlandet. Det er gunstig både for Bergen og for regionen rundt, som har behov for flere tilreisende utenom høysesong, fortsetter Fürstenberg

Med flere daglige avganger mellom Bergen og Nord-Norge, tror Kristin Gaustad i Widerøe at mange i mellomeuropa kommer til å benytte anledningen til å oppleve både fjordene og nordlyset i nord.

– Som innenlandshub er Bergen et utgangspunkt for å oppleve resten av Norge også, sier Gaustad.

Les også: New route from Brussels to the Norwegian fjords

Flere relaterte nyheter finner du HER, HER, HER og HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Oslo lufthavns lounge på utland har gjennomgått omfattende oppussing (Foto:  Avinor)

Oslo lufthavns lounge på utland pusset opp

Hannover: Slott Herrenhausen med Herrenhausen hager, "Großer Garten" med fotene (Foto: ©HMTG / Hars Gerhardts)

Hannover – en by av superlativer

(Foto: Spanias Turistkontor)

På jakt etter et unikt venue i verdens mest ettertraktede møtedestinasjon?

World of Volvo åpnet dørene søndag den 14. april 2024 (Foto: World of Volvo)

Gøteborg ønsker velkommen til nye World of Volvo

(Foto: Johner)

Sikkerhet på hjul: Lovpålagt forsikring for elsparkesykler