logo-white

Svenske SAS-piloter har inngått ny avtale

SAS og arbeidsgiverorganisasjonen Svenska Flygbranschen er blitt enige med Svensk Pilotförening om en treårig tariffavtale for flyselskapets piloter i Sverige. De danske og norske pilotforeningene har brutt forhandlingene og skal ut i mekling 9., 10. og 11. september.

Det blir ingen streik blant de svenske SAS-pilotene. Flyselskapet inngikk torsdag en treårig avtale med Svensk Pilotförening. Partene hadde da forhandlet i nærmere fem måneder på overtid etter at den forrige avtalen gikk ut i mars.

– Vi är glada över att parterna nu har enats kring en ny överenskommelse och att de därmed enats om en fortsatt gemensam ambition att skapa ett långsiktigt lönsamt SAS, sier Torbjörn Granevärn, som er forhandlingssjef for arbeidsgiverorganisasjonen Svenska Flygbranschen.

SAS er også blitt enige med de svenske pilotene om fortsatt fokus på kostnadsreduksjoner. Dette for å kunne tilpasse pilotkapasiteten etter de behov og den fleksibilitet som trenges.

– Avtalet har förts under en konstruktiv dialog mellan parterna. Det goda förhandlingsklimatet bådar gott för framtiden, sier Torbjörn Granevärn i en pressemelding.

De tre danske og norske pilotforeningene har alle brutt forhandlingene med SAS og oppgjørene deres går nå til mekling. De to norske fagforeningene Norske SAS-flygeres Forening (NSF) og SAS Norge Pilotforening (SNF) skal møte hos Riksmekleren lørdag den 9. september, mens Dansk Pilotforening (DPF) møter til mekling i den danske “Forligsinstitutionen” mandag den 11. september.

Meklingsfristen er klokken 24.00 søndag 10 september for de to norske pilotforeningene, mens danskenes frist er ett døgn senere.

Les også: Fare for pilotstreik i SAS – SAS-streik avverget 18 timer på overtid (2016) – Svenske SAS-piloter i streik (2016) – Kostbar pilotstreik for SAS i Sverige (2016) – Streikefare hos SAS-leverandør (2017) 

Flere nyheter om flystreiker finner du HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Foto: Spanias Turistkontor)

Oviedo kåret til Spanish Capital of Gastronomy i 2024

Turistbåter i Istanbul (Bildekilde: Norwegian Air Shuttle)

Norwegian tilbake til Istanbul etter åtte års fravær

SAS - City Jet - CRJ 900 - take of fra Sola

1,8 miljoner passagerare reste med SAS i november

(Foto: Nordic Leisure Travel Group)

Direktefly fra Evenes til Mallorca !

(Fotos af Darina Belonogova/Pexels)

Gi dine gjester god søvn med komfortable sovesofaer