logo-white

Skal løfte Vesterålen ut i verden med The Arctic Run

Nå går skaperne bak Arctic Race of Norway og Paris Marathon sammen om å arrangere en unik løpsopplevelse i Vesterålen. Målet er et løp i internasjonal toppklasse, som skal vise frem Vesterålen internasjonalt, og gjøre regionen til et nøkkelpunkt for videre destinasjonsutvikling.

Nå skal Hadseløya bli arena for et maratonløp som har ambisjon om å være i internasjonal toppklasse. Rundt øya er det 42 kilometer, standardlengden til en maraton, og med The Arctic Run skal løperne tilbys en unik naturopplevelse rundt øya med havet på den ene siden og fljell og vakker natur på den andre (Foto: Arctic Race of Norway)

– Løpeglede i Europas vakreste løpstrasé

Maratonløpet The Arctic Run skal arrangeres på Hadseløya, en øy som skapt for maraton. Distansen rundt øya er 42 kilometer, som er standardlengden for maratonløp. Og med havet på den ene siden og fjell og nordnorsk natur på den andre, skal løpere fra hele verden tilbys opplevelser de ikke får noen andre steder.

Knut-Eirik Dybdal er daglig leder i Arctic Sport som er et av selskapene bak Arctic Race of Norway, og medarrangør av The Arctic Run. Han de har fått gjennomført en undersøkelse som viser at gateløp er den konkurransen som flest er interessert i å delta på, og at de aller fleste er villige til å reise for å være med.

– Gjennom The Arctic Run ønsker vi å bringe folk til Vesterålen, og Vesterålen ut til verden. På den måten skal vi bidra til at enda flere skal få øynene opp for de mange mulighetene som ligger i denne flotte delen av Norge, sier Dybdal.

Men The Arctic Run skal ikke bare være for de som løper raskest. Dybdal understreker at de også skal være et inkluderende løp, og at de har en ambisjon å tiltrekke seg det brede lag av folk som er glad i å løpe. I tillegg til maraton, halvmaraton og 10-kilometer, skal Arctic Run tilby spesielle opplevelser for barn, eldre og parautøvere.

– Det er en voksende interesse for løping i Norge. Likevel er det et stort behov for å få enda flere inn i fysisk aktivitet. Dette ønsker vi å bidra til og ett av våre mål er å inkludere enda flere inn i idretten.

Med på laget har Arctic Run fått med noen av landets viktigste stemmer innen løpeglede.

– Kristian Ulriksen, Sindre Burås og Andreas Grøgaard i Breaking Maraton Limits, har over lang tid inspirert det brede lag av befolkningen til å ta joggeskoene på og bevege seg. Sammen skal vi jobbe for at The Arctic Run skal spre løpeglede og bidra til bedre folkehelse i det vi mener er Europas vakreste løpstrasé, sier Dybdal. 

(Kilde: Arctic Race of Norway)

Kraften i samarbeid

The Arctic Run bygger videre på Hadsel Maraton som har over 30 års historie, og arrangørene samarbeider med Nordland fylkeskommune, kommunene i Vesterålen og lokalt næringsliv. Den lokale kunnskapen og erfaringen ivaretas av tidligere arrangør, Stokmarknes idrettslag.

Med ASO på laget, som er mest kjent for å arrangere Tour de France og Paris Marathon, sikrer man at det er en sammenheng mellom det lokale og det ypperste man kan få av internasjonal kompetanse.

– Med kraften i at alle samler seg bak dette arrangementet, bør vi ha gode muligheter for å arrangere et løp i verdensklasse, og bidra til å gjøre Vesterålen kjent for enda flere, avslutter Dybdal.

Første utgave av The Arctic Run går av stabelen 8. juni 2024.

Les mer om Artic Run HER, om Hadsel HER, om Vesterålen HER og om Artic Race of Norway HER

Les også: Artic Race inviterer til sykkelfest i Nordland

Les flere nyheter og artikler om Artic Race of Norway HER 

Registreringen ble åpnet fredag 8. desember – og er tilgjengelig på thearcticrun.com – mer info kan også finnes på Facebook, Instagram og Strava på @thearcticrun

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Foto: Singapore Airlines)

Singapore Airlines leverer rekordhøyt nettoresultat

(Foto: Markus Gjengaar)

Citybox lanserer innsjekkingsterminaler sammen med teknologiselskapet Heisenbug

(Kilde bildestrøm: Hotels.com)

Den ultimate K-beauty opplevelsen i Seoul: Hotels.com lister de beste spa-hotellene for strålende hud

(Foto: Royal Caribbean)

Royal Caribbean presenterer sitt nye cruiseprogram

Danmarkshallen summede af liv og glæde weekenden lang (Foto: MCH/Lars Møller)

Forrygende feriefest fortsatte i Herning