logo-white

Seks sjarmerende kystbyer

Langs kysten av Balearene finner du i tillegg til vakre strender og deilig badevann et stort antall lokale markedsbyer og sjarmerende fiskelandsbyer. Her er seks koselige kystbyer som alle er verdt et besøk.

Banyalbufar - Landsby - Mallorca - Balearene - Spania
Banyalbufar ligger på den bratte vestkysten av Mallorca – 20 kilometer nordvest for Palma. Kjører man kysten rundt via Palma Nova, Santa Ponsa, Peguera, Andratx og Estellencs er turen på 53 kilometer (Foto: Eduardo Miralles/AETIB/Related.dk)

Banyalbufar på Mallorca

Den rolige landsbyen Banyalbufar ligger i en åsside på vestkysten av Mallorca. Utsikten over byen er helt spesiell, ettersom byens veinett er bygget som såkalte marjades – husrekker med tilhørende terrasser. De aller fleste husene har panoramautsikt over havet og de omkringliggende klippene.

Les mer om Banyalbufar på TripAdvisor HER (ekstern lenke)

Es Caló de Sant Agustín på Formentera

Es Caló de Sant Agustín er en tradisjonell fiskerlandsby på den lille øya Formentera. Her finner du både en sjarmerende havn og en rekke tradisjonsrike restauranter med fersk sjømat. Et av kjennetegnene ved byen er de mange sjarmerende husbåtene langs kaikanten.

Les mer om Es Caló de Sant Agustín HER (ekstern lenke)

Es Cubells på Ibiza

Den lille landsbyen Es Cubells på Ibiza ligger langs den sørvestlige steinkysten av øya, hvorfra du har en fantastisk utsikt over lillesøsterøya Formentera. Byen inviterer til ro og avslapning, for her er det ikke så mye annet å oppleve enn lokalbefolkningens hverdag og den hvite kirken som er byens landemerke.

Les mer om Es Cubells HER (ekstern lenke)

Port de Ciutadella - Havn - Menorca - Balearene - Spania
Ciutadella er den gamle hovedstaden på Menorca og ligger på vestsiden av øya. Herfra går det hurtigferje til Alcudia på Mallorca som ligger vel 50 kilometer lenger vest (Fotokilder: AETIB/Related.dk)

Ciutadella på Menorca

Ciutadella var i mange år hovedstaden på Menorca, og i dag er byen fortsatt en av de mest besøkte på øya. Ciutadella har blant annet en gammel by med tradisjonell spansk arkitektur, koselige trange gater og brosteinsbelagte gangveier. Du kan ta en dagstur til byen med hurtigferge fra Alcudiabukta på Mallorca.

Les mer om Ciutadella de Menorca HER (ekstern lenke)

Porto Petro på Mallorca

Porto Petro er en liten fiskerlandsby på østkysten av Mallorca. Det er ingen sandstrand her, men likevel tiltrekker byen seg mange besøkende på grunn av de gode mulighetene for å være aktiv. Du kan for eksempel utforske grotter og klipper eller gå på fotturer i det nærliggende naturreservatet Mondragó, som byr på sanddyner, laguner, furuskog og et rikt dyreliv.

Les mer om Porto Petro, Mallorca HER (ekstern lenke)

Es Grau - Landsby - Menorca - Balearene - Spania
Es Grau ligger på østsiden av Menorca -vel 50 kilometer øst for Ciutadella (Fotokilder: AETIB/Related.dk)

Es Grau på Menorca

Den lille landsbyen Es Grau ligger på østkysten av Menorca og er ideell for avslapning på stranden sammen med familien. Den barnevennlige stranden i Es Grau er langgrunn og har myk sand. Større barn kan leie kajakker og pedalbåter, som tilbyr timevis med lek.

Les mer om Es Grau HER (ekstern lenke)

Bevaring og beskyttelse av havet og kysten av Balearene

En betydelig del av turistskatten som alle overnattingsgjester på Balearene har måttet betale siden 2016, går til bevaring og beskyttelse av øyenes kyster, undervannsliv og hager. For eksempel har skatteinntektene støttet prosjekter som har hatt som mål å vurdere undervannsdynene og havbunnens tilstand og lage en bærekraftig plan for undervannslivet rundt øyene. I tillegg har regjeringen på Balearene sjøsatt totalt 22 båter – ti på Mallorca, fem på Menorca, fem på Ibiza og to i Formentera – som fjerner avfall fra havet og kysten daglig.

Les mer om Balearene på øygruppens turistnettsider HER – Les flere nyheter og artikler om Balearene HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Emirates Boeing 777-300ER på Oslo lufthavn Gardermoen (foto: ©otoerres)

Historisk ørkenstorm påvirker flytrafikken i Dubai

(Foto: TUI)

Salget av fleksible reiser til sol og bad går i taket

Kostnadsexplosion för skadereparationer i Norge

Golf - Mallorca - Balearene - Spania

Spill golf hele året på Mallorca

Frilager er en utstyrssentral som har alt til turen. Du som privatperson, skole, lag eller organisasjon kan leie kano, telt, fiskeutstyr, turutstyr, kajakk, skiutstyr, skøyter og mye mer (Foto: Marius Dalseg)

Enklere å låne utstyr til friluftsliv