logo-white

Regnværet gir økt reiselyst

Reisearrangøren Apollo melder om en salgsøkning på hele 35 prosent mot forrige uke.

Badeliv i Kroatia (Foto: Apollo Reiser)

Det er ingen tvil om at nordmenns reiselyst preges av været her hjemme. Så langt denne uken kan Apollo melde om en salgsøkning på 35 prosent mot forrige uke – som også hadde en økning på 25 prosent mot uken før. Det er først og fremst reiser i august og september nordmenn nå sikrer seg, men også salget av vinterens reiser er i full gang.

– Salget av reiser går nå like fort som finværet her hjemme forsvant. Majoriteten av de som bestiller er solsultne nordmenn som ikke reiste utenlands i sommer, og som nå virkelig kjenner på at høsten allerede ser ut til å ha meldt sin ankomst. Disse unner seg restplasser til solsikre reisemål rundt Middelhavet – og det er først og fremst Hellas som utmerker seg, sier Beatriz Rivera, som er kommunikasjonssjef i Apollo.

Høstferien fylles opp

I tillegg til sensommerens restplasser merker reisearrangøren en markant økning i salget av både høsten og vinterens reiser. I skolenes høstferie begynner enkelte hotell og reisemål allerede å fylles opp, og også her er Hellas storfavoritten. For vinteren troner de solsikre Kanariøyene topplisten, men også opplevelsesrike reisemål som Sharm el Sheikh i Egypt og Madeira utmerker seg.

– Vinteren er interessant fordi de ulike reisemålene har så tydelige målgrupper. Tenerife lokker rekordmange unge voksne og kvalitetssikre livsnytere til Kanariøyene for første gang, mens Fuerteventura forblir de aktives mekka, uansett alder. Emiratene har på sin side utviklet seg til å bli tenåringsfamilienes storfavoritt, mens Sharm el Sheikh allerede ser ut til å utmerke seg blant barnefamiliene, forklarer Rivera.

Fellesnevneren for vinterens mest populære reisemål er solgaranti – og kort reisevei. Reisearrangøren er overbevist om at sistnevnte er en avgjørende faktor for mange nordmenn, som ofte kun har én ukes ferie til rådighet på vinterhalvåret.

Mest solgte reisemål denne uken:

SommerVinter
1. Kreta1. Gran Canaria
2. Rhodos2. Tenerife
3. Preveza3. Fuerteventura
4. Kypros4. Madeira
5. Kroatia5. Sharm el Sheikh
Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Foto: Andy Prhat)

Apollo inngår milliardavtale med SAS

(pressebilde: visitmalta.com/related.dk)

Drømmebryllup på Malta

(pressebilde: visit flandern/related.dk)

Familieferie i Flandern

(Foto: Skara Sommarland)

40-årsfirande Skara Sommarland öppnar 25 maj

(Foto: Apollo Reiser)

Apollo lanserer reiser til Gambia