logo-white

Ras Al Khaimah og Oman samarbeider for å øke turismen

Ras Al Khaimah Tourism Development Authority (RAKTDA) og Oman Tourism Development Company (OMRAN Group) har skrevet under på en erklæring om å øke turismen på tvers av de to destinasjonene. Dette skal blant annet skje gjennom transporttiltak, visumordninger og opplevelsespakker.

Avtalen ble underskrevet av Raki Phillips fra Ras Al Khaimah Tourism Development Authority (til venstre) og dr. Hashil Obaid Al Mahrouqi fra Oman Tourism Development Company under World Travel Market i London (Foto: Ministry of Heritage and Tourism Sultanate of Oman/Ras Al Khaimah Tourism Development Authority/Related.dk)

Ras Al Khaimah Tourism Development Authority (RAKTDA) og Oman Tourism Development Company (OMRAN Group) skrev tirsdag 7. november under på en erklæring om sammen å fremme turisme gjennom felles markedsføringstiltak for Musandam Governorate i Oman og Ras Al Khaimah.

Uttalelsen ble signert av administrerende direktør Raki Phillips i Ras Al Khaimah Tourism Development Authority og administrerende direktør dr. Hashil Obaid Al Mahrouqi i OMRAN Group på reisemessen World Travel Market i London, som regnes for å være en av de mest innflytelsesrike globale messene innen reiseliv og turisme.

Erklæringen danner et offisielt utgangspunkt for at partene kan samarbeide om initiativer for å tiltrekke seg flere internasjonale besøkende og samtidig posisjonere både Ras Al Khaimah og Musandam i Oman som ledende destinasjoner i Midtøsten.

Med jeep gjennom Al Wadi-ørkenen i Ras Al Khaimah (fotokilder: visitrasalkhaimah.com/related.dk)

Som følge av avtalen skal de to organisasjonene jobbe tett sammen for å gjøre det lettere å besøke begge reisemålene på samme reise. Destinasjonene er bare halvannen times kjøring fra hverandre, og sammen deler de den majestetiske Hajar-fjellkjeden og flere naturlandskap. I tillegg har de begge en nært beslektet kulturarv samt historiske tilknytninger til hverandre.

I erklæringen er det vedtatt en rekke initiativer for å bidra til å fremme turismen på de to destinasjonene. Disse omfatter for eksempel tiltak som skal gjøre det enklere å reise mellom Musandam og Ras Al Khaimah, utvikling av gunstige visumordninger for internasjonale reisende som ønsker å besøke begge destinasjonene, samt reisepakker og opplevelsestilbud.

– Denne avtalen er basert på en formidabel synergi mellom Ras Al Khaimah og det nærliggende Musandam Governorate. Vi ser frem til å samarbeide med OMRAN om kampanjer som både viser frem reisemålenes distinkte turismetilbud og øker den generelle bevisstheten rundt det brede spekteret av turistattraksjoner i Midtøsten, sier administrerende direktør Raki Phillips i Ras Al Khaimah Tourism Development Authority.

Tradisjonell arabisk Dhow utenfor kysten av Oman (Foto: Ministry of Heritage and Tourism Sultanate of Oman)

– Det er en stor glede at vi nå skal samarbeide med Ras Al Khaimah Tourism Development Authority. Erklæringen understreker den sentrale rollen reiselivsmyndighetene har når det gjelder å vise frem naturverdier og kulturarv. Gjennom en felles innsats ønsker vi å skape særegne og innovative opplevelser for reisende, noe som skal øke regionens attraktivitet, sier administrerende direktør dr. Hashil Obaid Al Mahrouqi i OMRAN Group.

Mange natur- og kulturopplevelser

Både Ras Al Khaimah og Musandam byr på naturskjønne opplevelser og attraksjoner, slik som Hajar-fjellene og Oman-fjordene. Med destinasjonenes beliggenhet ved henholdsvis Persiabukta og Det indiske hav kan besøkende få med seg blant annet unike dykke- og snorkleopplevelser, pittoreske seilturer i en tradisjonell arabisk dhow-båt, delfinsafari og kajakkpadling.

Destinasjonene byr også på adrenalinfremkallende opplevelser, for eksempel i Ras Al Khaimah på emiratets høyeste fjell, Jebel Jais, hvor du kan prøve Jais Flight, verdens lengste zipline, Jais Sledder, regionens lengste aketur, og i Musandam, hvor internasjonale rekorder nylig ble slått med lanseringen av verdens lengste zipline over vann.

Når det gjelder kulturskatter, har Ras Al Khaimah fire arkeologiske steder på UNESCOs verdensarvliste samt Suwaidi Pearls, den eneste perlefarmen i emiratene, mens Oman byr på Khasab Castle og Telegraph Island.

Med det nye strategiske partnerskapet kan reisende enkelt og sømløst oppleve Ras Al Khaimahs og Musandams mangfold av tilbud.

Les mer om Oman HER og HER, samt om RAK – Ras Al Khaimah HER og HER

Flere nyheter, reisetips og artikler om Oman og Ras Al Khaimah finner du HER og HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(bildekilde: ticket)

En usikker verdenssituasjon styrer valg av reisemål

(Fotokilde: Amadeus)

Syv trender som vil løfte forretningsreisene i 2024

(fotokilde: BZ)

En guide til en bekymringsfri reise med baby

(Foto: Øystein Løwer Avinor)

Passasjertala vaks kraftig utanlands, men gjekk tilbake innanlands i mars

Fanad Head Lighthouse ligger ut mot Atlanterhavet - knapt 80 kilometer nord for LondonDerry (Foto: Tourism Ireland)

Irlands Wild Atlantic Way fyller 10 år !