logo-white

– Planlegg norgesferien nå!

Tre av fire vil feriere i Norge: Her er tipsene for dem som vil legge ferieturen til Norge når sommerferien snart starter.

Hengekøye - Kobbehaughytta - Oslomarka - DNT
Hengekøyetur ved Kobberhaughytta i Oslomarka (Foto: Marius Dalseg)

Pass- og flyplassproblemer skaper uro for mange ferielystne nordmenn. Mange vil feriere i Norge og ønsker tips til hva de kan finne på enten man er erfaren i friluftslivet eller trenger andre tips til norgesferien.  

– Etter to år med pandemi ser vi at stadig flere grupper har oppdaget Norge som ferieland, og det ser ikke ut til at folk er lei av Norge, snarere tvert i mot. Vi ser etterspørsel og interesse for unike naturopplevelser og spennende aktiviteter, sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i Den Norske Turistforening.  

Schulzhytta - Trondhjems Turistforening - Selbu - Trøndelag
Historiske Schulzhytta i Trøndelag (Foto: Marius Dalseg)

DNT gjør seg i disse dager klare for storinnrykk. DNTs tursentre opplever stor interesse fra ferieklare nordmenn som ønsker råd og tips til hvor de kan få de mest spektakulære opplevelsene. 

– Vi er så heldige å ha enkel tilgang til variert natur og et mangfold av opplevelser. Det er noe for alle, enten man vil gå fra hytte til hytte i fjellet, oppleve spektakulær utsikt på topptur, ønsker å oppleve kultur på ferien eller er mer opptatt av å finne nærmeste fine badeplass.

Sommer - Elv - Trollheimen - Norge - DNT
Sommer i Trollheimen! (Foto: Marius Dalseg)

Mange vil ut i naturen i sommer 

I en undersøkelse utført av Opinion for DNT sier halvparten vil til fjells i sommer. Samtidig svarer over 60 prosent at de ønsker seg en fottur i skog og mark eller langs kysten i løpet av ferien. 

I samme undersøkelse oppgir tre av fire at de planlegger å ta hele eller deler av sommerferien i Norge.  

–  Vi er veldig glade for at så mange ønsker å oppleve norsk natur i sommer! Men det er spennende å se hvor folk til slutt velger å legge ferien sin. Undersøkelsen ble dessuten utført før problemene med flyplasser og pass tiltok, så det kan påvirke folks ferieplaner ytterligere. Jeg vil absolutt anbefale å planlegge norgesferien nå, sier Klarp Solvang.  

Ingen skam å snu – på flyplassen? 

Denne uka har reisende på vei ut av landet ved Oslo lufthavn og på flytogstasjonene i Oslo og Lillestrøm blitt møtt med vakre bilder av norsk natur og påminnelsen at det er “ingen skam å snu”. Den samme plakaten står flere steder på flyplassen i Alicante i Spania, som har mange norske turister.

– Mon tro om noen følger den kloke fjellvettregelen og snur i tide, spøker DNTs generalsekretær.  

Han forteller at dette stuntet til DNT er ment humoristisk, men at det også er et alvor i dette også.  

– Alle som jobber med reiseliv i Norge er spente på hvordan sommeren blir nå som valgmulighetene er flere enn de har vært de to siste årene. Jeg håper mange tenker over at vårt eget hjemland er et fantastisk ferieland. Det er dessuten lett å reise både miljøvennlig og å finne en ferieform som er tilpasset lommeboka.  

DNT-sjefens fem tips til planleggingen 

Dag Terje Klarp Solvang er generalsekretær i Den Norske Turistforening og har følgende tips til dem som vil planlegge norgesferien nå:  

Finn en hytte som passer til dine ønsker for ferien

DNT har over 550 hytter i hele landet. Hyttene er betjente, selv- eller ubetjente. På de betjente hyttene kan du få fullpensjon. På de selvbetjente kan du kjøpe mat i proviantlageret som du tilbereder selv, mens på de ubetjente hyttene tar du med selv. DNT-nøkkelen er en medlemsfordel som gir tilgang til selv- og ubetjente hytter. Medlemskap gir rabatt på alle hytter. Les mer om hyttene HER

Store Torungen Fyr - Raet nasjonalpark - Arendal - Aust-Agder - DNT
Man kan overnatte på Store Torungen fyr i Raet nasjonalpark utenfor Arendal (Foto: Marius Dalseg)

Bo fast på en betjent hytte og bruk den som base

Stadig flere, ikke minst barnefamilier, oppdager gleden over å bo fast på en betjent hytte i flere dager istedenfor den stadig populære ferieformen hytte-til-hytte-tur. Det å bo fast er særlig praktisk for barnefamilier. Her får du maten servert, blir kjent med andre familier og kan tilpasse dagens aktivitet eller tur ut fra dagsformen. HER er alle DNTs betjente hytter 

Prøv deg på langtur

Endelig kan vi gå de lange hytte-til-hytte-turene i fjellet igjen! Unn deg en spektakulær vandreopplevelse, og ta deg tid til å total avkobling i ett med naturen. DNTs SignaTurer er nøye utvalgte turer som går gjennom natur- og kulturlandskap i verdensklasse. Langturene er ekstra bærekraftige, fordi du kun forflytter deg til fots over mange dager, uten bruk av andre transportmidler. 

Sjekk ut DNTs SignaTurer HER

Dag Terje Klarp Solvang - generalsekretær - DNT - Turistforeningen
Dag Terje Klarp Solvang er generalsekretær i DNT. (Foto: Marius Dalseg)

Senk tempoet, ta en omvei

Ferien er tid for avkobling og kvalitetstid! Legg mobilen nederst i sekken, og legg heller primusen, badetøyet og fotokameraet øverst. Mange planlegger ferien i detalj, men ved å være litt fleksibel på hjemreisen kan du la turen bli til underveis. Ta en ekstra natt på en hytte, bli litt ekstra lenge ved det fine badevannet eller ta en ekstra topp før hjemreise.  

Den ultimate omvei-opplevelsen er årets nyhet “Omveien” fra Lillehammer til Sognefjorden. Turen inneholder mange forslag til omveier og kan tas i etapper. Les mer om “Omveien” HER

Besøk nærskogen

Mange av oss har naturopplevelser rett rundt hjørnet fra der vi bor. Benytt sommeren til å utforske nærnaturen! Overnatt på en av DNTs mange markahytter i kort avstand fra byene, eller ta en natt eller to i telt eller hengekøye. På Norges største turportal www.UT.no finner du flere tips til turer

Flere relaterte nyheter og artikler finner du HER, HER, HER, HER, HER, og HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Bådliv i det græske øhav (foto: ©otoerres)

Reiselivsavisa på RadioRiksOslo uke 40 – 2022

Boeing 737-8 - MAX - Flyr Norway - 2022

Nesten 200.000 Flyr-passasjerer i september

SAS Airbus A 330 (otoerres)

SAS Reaches Agreements to Amend the Terms of Existing Aircraft and Equipment Lease Agreements

MS Nordnorge - Hurtigruten - Hjørundfjorden - Sunnmøre - Møre og Romsdal

Hurtigruten Norge ber staten om å sikre støtte til grønn skipsfart

Penger - Valuta - Illustrasjon - Pexels-pixabay)

Gode råd om lån på dagen