logo-white

Passasjernedgang og fraktøkning i Billund lufthavn

Februartallene til Billund Lufthavn viser at flyfrakten økte med over 40 prosent, mens det var en liten nedgang i passasjertrafikken sammenlignet med samme måned i fjor.

KLM - Embraer 190 - Billund
KLM og de andre nettverksselskapene hadde en passasjerøkning i februar, men færre ruter og avganger fra lavprisoperatørene førte til en samlet nedgang i februar. Bildet viser KLM Cityhopper`s Embraer 190 i Billund Lufthavn (foto: ©otoerres)

Totalt 202.914 passasjerer reiste gjennom Billund lufthavn i februar mot 208.393 samme måned i fjor, noe som er en nedgang på 2.6 prosent. Tilbakegangen forklares med at lavprisselskapene hadde redusert rutetilbudet og antall avganger i vintersesongen. Når det gjelder nettverksselskapene så var det en fremgang på 13 prosent i februar, mens chartertrafikken klarte seg bedre enn samme måned i fjor.

Flyfrakten ble Billunds store vekstvinner i årets andre måned. Godsmengden økte med 40.5 prosent til hele 6.847 tonn i februar.

Totalt 397.543 passasjerer reiste over Billund Lufthavn de to første månedene av 2024 mot 422.411 samme periode året før, noe som er en nedgang på 5.9 prosent eller 24.868 passasjerer. Det ble i den samme perioden også håndtert 13.823 tonn med flyfrakt mot 10.425 de to første månedene av 2023. Det gir en økning på 32.9 prosent eller 3.398 tonn.

Flere nyheter om Billund Lufthavn finner du HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Oslo lufthavns lounge på utland har gjennomgått omfattende oppussing (Foto:  Avinor)

Oslo lufthavns lounge på utland pusset opp

Hannover: Slott Herrenhausen med Herrenhausen hager, "Großer Garten" med fotene (Foto: ©HMTG / Hars Gerhardts)

Hannover – en by av superlativer

(Foto: Spanias Turistkontor)

På jakt etter et unikt venue i verdens mest ettertraktede møtedestinasjon?

World of Volvo åpnet dørene søndag den 14. april 2024 (Foto: World of Volvo)

Gøteborg ønsker velkommen til nye World of Volvo

(Foto: Johner)

Sikkerhet på hjul: Lovpålagt forsikring for elsparkesykler