logo-white

Over halvparten av nordmenn vil reise på ferie selv om de er syke – det kan føre til økonomisk ruin

Dersom man er syk på utreisetidspunktet og sykdommen forverres på reisen, vil reiseforsikringen normalt sett ikke dekke kostnadene, opplyser Europeiske reiseforsikring.

Selv om legen har sagt at du er frisk nok til å reise, betyr ikke det automatisk at du er dekket av forsikringen. (foto: ©otoerres)

En reiseforsikring dekker både transportutgifter, legebehandling og medisiner, men kun dersom sykdommen oppstår uventet og akutt.

– Dersom du er klar over at du er syk før du reiser, vil det normalt sett ikke være dekket av reiseforsikringen hvis sykdommen forverres på reisen. Vi ønsker å gjøre folk oppmerksomme på den økonomiske risikoen de utsetter seg for dersom de reiser når de syke, sier Jon Berge, informasjonsdirektør i Europeiske Reiseforsikring, en del av If.

Reiseundersøkelsen 2019 * viser at hele 7 av 10 prioriterer ferien fremfor helsen. Kun 4 % vil la vær å reise på ferie grunnet sykdom.

Hele 54 % ville ikke nølt med å reise selv om det har vært syke rett før avreise. (Foto: Europeiske reiseforsikring)

Det kan bli kostbart å følge legens råd

Et sykehusopphold i utlandet kan fort bli dyrt, og tall fra Finans Norge viser at forsikringsselskapene i Norge betalte ut over én milliard kroner i 2018 — bare knyttet til sykdom på reise.

– Vi har akkurat nå en kunde som er innlagt på et privat sykehus i USA. Døgnprisen der ligger på rundt 250 000 kroner, forteller Berge.

Europeiske Reiseforsikring ser hvert år flere tilfeller hvor kunder legger ut på lange reiser med alvorlige sykdommer.

– Selv om legen har sagt at du er frisk nok til å reise, betyr ikke det automatisk at du er dekket av forsikringen om du gjør det. Legene uttaler seg på medisinsk grunnlag, og tenker ikke alltid på regningen pasienten kan bli sittende igjen med om sykdommen forverres på turen. Vi har sett flere tilfeller hvor leger i etterkant har angret på at de har rådet pasienter til å reise, fordi sykdommen har forverret seg og prislappen har ført til økonomisk ruin for den det gjelder, sier Berge.

Europeiske Reiseforsikring ser hvert år flere tilfeller hvor kunder legger ut på lange reiser med alvorlige sykdommer, opplyser informasjonsdirektør Jon Berge i selskapet (pressebilde: if.no)

Er du i tvil? Kontakt reiseforsikringsselskapet før du reiser.

Europeiske reiseforsikring har utviklet en helsesjekk hvor kunder selv kan sjekke om de vil ha begrensinger i dekningene — før de reiser.

  • Det beste du kan gjøre er å kontakte reiseforsikringsselskapet ditt for å være klar over hvilke sykdommer du eventuelt ikke er dekket for.
  • Reiseforsikringen vil uansett hjelpe deg dersom du for eksempel blir utsatt for en ulykke, tyveri eller forsinkelse.
  • Et annet godt råd er å alltid ha med seg Europeisk helsetrygdkort ved reiser i Europa. Da vil man uansett kunne få hjelp på offentlige sykehus.

* Reiseundersøkelsen 2019 ble utført fra 24.april — 3.mai 2019 av Kantar TNS på oppdrag av Europeiske Reiseforsikring. Resultatene gir et representativt bilde av nordmenn mellom 16 og 67 år som har vært på privat ferie i løpet av det siste året. Det ble gjennomført 1001 intervjuer.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Foto: Aarhus Airport)

SAS åbner en ny rute til danskernes skiparadis fra Aarhus

(Photo: Radisson Hotel Group)

Radisson Hotel Group leads growth in Q1 2024 with focus on APAC and new markets

Oslo lufthavns lounge på utland har gjennomgått omfattende oppussing (Foto:  Avinor)

Oslo lufthavns lounge på utland pusset opp

Hannover: Slott Herrenhausen med Herrenhausen hager, "Großer Garten" med fotene (Foto: ©HMTG / Hars Gerhardts)

Hannover – en by av superlativer

(Foto: Spanias Turistkontor)

På jakt etter et unikt venue i verdens mest ettertraktede møtedestinasjon?