logo-white

Nordmenn drømmer om Colombia og Thailand

Norske reiselystne søker mer enn dobbelt så mye på eksotiske reisemål som svensker og dansker. Her er grunnene til at du ikke bør la det bli med drømmen.

Cartagena er en naturskjønn perle nord i Colombia med ca. 900 000 innbyggere (bildekilde: klm.nl)

Nordmenn liker å drømme om reiser til fjerne destinasjoner på kontinenter langt, langt unna. Men når beslutningen faller og sommerferien skal bookes, bestiller vi heller billetter til destinasjoner som ikke er så langt hjemmefra. Gjerne en storby i Europa.

Dette viser reisestatistikk fra KLM, som er et av de største flyselskapene i Norden. Statistikken baserer seg på antall utførte bookinger til destinasjoner og mest hyppige søk på reisemål utført på KLM´s norske webside. Tallene viser at nordmenn er ivrige drømmere og søker mer enn dobbelt så mye på reisemål som våre venner i Sverige og Danmark. Men som oftest blir det bare med drømmen. De færreste søk fører til kjøp.

– Vi merker stor interesse for våre eksotiske destinasjoner. Nordmenn er spesielt nysgjerrige på reisemål i mellom- og sør-Amerika, som Cuba og Colombia. Mange planlegger kanskje en lenger reise mot høsten og vinteren. Mens nå på sommeren nyter vi det Europa har å tilby kun en kort flytur unna, sier Paul Terstegge, Nordensjef for Air France og KLM.

Topp tre på nordmenns ønskeliste

Blant eksotiske destinasjoner søker nordmenn aller mest på Cartagena i Colombia, Bangkok i Thailand og Havana på Cuba. Det er imidlertid ingen grunn til å ikke gjøre virkelighet av drømmen da alle tre reisemål er tilgjengelig via gode flyforbindelser og til fornuftige priser. Velger du en av de tre har du også en rekke spennende opplevelser i vente.

Cartagena er en naturskjønn perle som ligger langs nordkysten av Colombia. Den vakre byen tilbyr et myldrende natteliv og nydelige sandstrender. Med en kort mellomlanding på Amsterdam Airport Schiphol kommer du deg til Cartagena via Bogota, med en total reisetid på rundt 17 timer. Reiser du mellom august og mars får du turen til en prislapp på rundt 9,000 kroner.

Les også: Ny KLM-rute til naturperlen Cartagena i Colombia

Bangkok er et knutepunkt for eksotiske opplevelser i Thailand. Frodig natur, berømte strender, dykkemuligheter og fantastisk mat tiltrekker mange nordmenn til eksotiske Thailand. Bangkok i seg selv er også et spennende reisemål. Reiser du etter september kan du få priser nede i 3,000-4,000 kroner. Hit kommer du deg også fra alle de norske byene som KLM opererer i, med en kort mellomlanding på Amsterdam Airport Schiphol. Den totale reisetiden er på om lag 14 timer.

Havana i Cuba tiltaler reiselystne nordmenn med sitt spennende kulturliv fra en svunnen storhetstid, sjarmerende trange gater og yrende folkeliv. Fra september og utover høsten og vinteren ligger prisene på rundt 5,000 kroner, og i likhet med de andre destinasjonene kommer du deg dit på rundt 14 timer med en mellomlanding på Amsterdam Airport Schiphol.

KLM flyr også til andre eksotiske destinasjoner fra Norge, blant annet populære reisemål som Bogota og Cali i Colombia, Lima i Peru, Nairobi i Kenya og KLMs nye destinasjoner Mauritius og Windhoek i Namibia.

Les også: KLM til afrikanske Windhoek

Les flere nyheter om KLM HER 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Foto: Alabama Travel)

Vintog til Alabamas Toscana

(bildekilde: ticket)

En usikker verdenssituasjon styrer valg av reisemål

(Fotokilde: Amadeus)

Syv trender som vil løfte forretningsreisene i 2024

(fotokilde: BZ)

En guide til en bekymringsfri reise med baby

(Foto: Øystein Løwer Avinor)

Passasjertala vaks kraftig utanlands, men gjekk tilbake innanlands i mars