logo-white

Nå blir det skattejakt fra nord til sør i Norge

Søndag før valgdagen blir det skattejakt ved norske fjorder, på fjell og i skoger, når Friluftslivets uke avsluttes med teltjakt på ti ulike steder i Norge.

– Teltjakten har vist seg å være veldig populært og morsomt for de som deltar, derfor gjentar vi suksessen også i år, forteller kommunikasjonsrådgiver i Norsk Friluftsliv, Synne Kvam. (Foto: Joe Urrutia)

Søndag 10. september blir det plassert ut ti telt på ti ukjente steder i Norge. Tar man turen ut denne søndagen, kan man dra hjem som lykkelig eier av teltet man har funnet under Teltjakten 2017.

Teltjakten er et arrangement i regi av paraplyorganisasjonen Norsk Friluftsliv og Helsport — og avslutter Friluftslivets uke 2017.

– Dette er som en skattejakt, som er minst like morsom for voksne som barn. Teltjakten vil strekke seg fra Finnmark i nord, og sørover i hele landet, forteller kommunikasjonsrådgiver i Norsk Friluftsliv, Synne Kvam — som anbefaler å pakke tursekken klar til søndag 10. september.

Tredje året på rad

Teltjakten arrangeres for tredje året på rad, og hvor teltene plasseres varierer fra år til år. For å finne ut hvor teltene blir satt ut søndag 10. september, må man følge med på hintene som slippes på Facebook-eventet «Teltjakten 2017».

– Teltjakten har vist seg å være veldig populært og morsomt for de som deltar, derfor gjentar vi suksessen også i år. De fleste teltene blir satt opp på steder som det skal være enkelt å ta seg frem til, mens andre kan kanskje bli litt mer krevende – for de som søker litt mer spenning. Men generelt legger vi opp til at flest mulig skal komme seg ut denne søndagen, forteller Synne Kvam.

Søndag 10. september blir det plassert ut ti telt på ti ukjente steder i Norge. Tar man turen ut denne søndagen, kan man dra hjem som lykkelig eier av teltet man har funnet under Teltjakten 2017. (Foto: Bjørn Tore Moen)

– Trenger ikke være førstemann

Når man har fulgt med på hintene, og funnet ut hvor teltene blir satt opp, kan man dra med seg venner og familie ut på en litt annerledes søndagstur, oppfordrer Norsk Friluftsliv.

– Det er ikke om å gjøre å være førstemann til å finne teltet. Alle som finner teltet, er med i trekningen av å vinne når det er funnet. Men teltet står kun oppe mellom kl. 10 og 14, så det gjelder å planlegge skattejakten slik at man finner teltet i det tidsrommet, råder Kvam.

Det er lokale friluftsorganisasjoner og friluftsråd som står for de lokale arrangementene.

Hovedpremien er Helsport-teltet man finner, mens ekstrapremien er boksen «Et ute» av Sigrid Henjum. Vinner man ikke, kan man også dele et artig eller fint bilde av seg selv sammen med teltet på sosiale medier med taggen #teltjakten – og bli med i trekningen av et ekstra telt.

Les også: Sove-ute-aksjon over hele Norge  – Les flere relaterte nyheter HER og HER

Fakta om Friluftslivets uke 2017:

Friluftslivets uke åpner med #nattinaturen lørdag 2. september, og avsluttes med Teltjakten søndag 10. september. På friluftslivetsuke.no finner man over 600 arrangementer, aktiviteter og turer som skjer mellom 2.-10. september.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Cafe Prunier i Paris (foto: ©otoerres)

Hvorfor krypto er en god måte å betale på når du er ute og reiser

(Foto: Emirates Airline)

3000 tonn bærekraftig drivstoff til Emirates på London Heathrow

Oslobuss kjøper Unibuss Tur AS. Kontrakten ble inngått mandag 27. mai ( Foto: Unibuss Tur)

Unibuss Tur solgt til Oslobuss

(illustrasjon: plinko-norway.com)

Spillstrategi for Plinko: Nøkkelråd for å vinne

Det store antallet passasjerer som skal reise til og fra Oslo lufthavn i løpet av sommeren, gjør det nødvendig å utnytte gatene på en mer fleksibel måte enn tidligere (Foto: Avinor/Catchlight)

Buss for gate på Oslo lufthavn