logo-white

Mange nordmenn risikerer å kjøre lenger enn de er forsikret for

En av fem norske bileiere vet ikke hvilken kjørelengde bilen er forsikret for, viser en ny undersøkelse. – Kjører du lenger enn du har betalt for, risikerer du å måtte dekke en større andel av skadene selv, sier forsikringsselskap.

Speedometer - instrumentpanel - Dashbord - Personbil - Codan
En ny undersøkelse viser at mange nordmenn ikke vet hvilken kjørelengde bilen er forsikret for (Foto: Katrine Lunke)

Så mange som 21 prosent av nordmenn med bil i husstanden sier at de ikke vet hvilken kjørelengde bilen eller bilene er forsikret for. Det viser en ny landsrepresentativ undersøkelse utført av Norstat for Codan Forsikring.

– Vi får årlig inn mange bilskader der føreren har kjørt lengre enn kjørelengden bilen er forsikret for. Undersøkelsen bekrefter vår opplevelse av at mange ikke er bevisste på dette punktet i forsikringen, sier Andrea Lystad, skadesjef for motor i Codan Forsikring.

 Det kan bli kostbart å være involvert i et uhell hvis du har kjørt lenger enn du er forsikret for.

– Det er en grunn til at kjørelengden er viktig når du forsikrer bilen. Jo mer du bruker bilen og jo lenger du kjører, dess større er den generelle risikoen for at du får en skade på bilen. Hvis du ikke er tilstrekkelig forsikret, risikerer du å måtte dekke en større andel selv hvis du er involvert i et uhell, sier Lystad.   

Bilkjøring - Personbil - Vei - Sjåfør - Codan
Hvis du kjører lenger enn du er forsikret for, risikerer du å måtte dekke en større andel selv hvis du er involvert i et uhell (Foto: iStock)
Endret kjøreadferd

Nordmenns kjøreatferd har endret seg i år, med hjemmekontor i stor utstrekning, kombinert med bilferie.

– For mange har det vært mindre kjøring, mens en del har fått økt kjørelengde på grunn av langkjøring på norgesferien. Til tross for dette er det overraskende få som har opp- eller nedjustert forsikringen hos oss, sier Lystad.

Dobbelt så mange menn vet kjørelengden

Norstat-undersøkelsen viser at over dobbelt så mange menn som kvinner vet hvilken kjørelengde husstandens bil eller biler er forsikret for. Av de som har bil, svarer 29 prosent av kvinnene mot 13 prosent av mennene «nei» eller «vet ikke» på spørsmålet om de vet hvilken kjørelengde husstandens bil er forsikret for.

– Vi vet at menn i større grad enn kvinner tar hånd om forsikringsavtalene i hjemmet, og det vises også i vår undersøkelse, sier Lystad.

Flere relaterte saker finner du HER, HER og HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Ridning - Tennessee Natchez Trace Parkway - Roadtriprute - USA

Naturskjønne Natchez Trace Parkway i Tennessee

Dobbelrom - a&o Hostels - København - Danmark

a&o Hostels i København oplever stor fremgang

Bergs sluser - Göta kanal - Sverige

Göta kanal blir ett destinationsbolag

Epler - Pink Lady - Innhøsting - Israel

Et land av epler og honning

MS Richard With - Trollfjorden - Hurtigruten - Kystruten Bergen - Kirkenes

Richard With – Norges første grønne hybridskip