logo-white

Kabinstreiken i SAS avverget – ble enige om ny avtale

SAS og kabinforeningene i Norge, Norsk Kabinforening (NKF) og SAS Norge Kabinforening (SNK), kom tirsdag til enighet og har signert kollektivavtale med varighet frem til 31. mars 2024. Avtalen innebærer i stor grad en forlengelse av eksisterende avtalevilkår fra 2020, med enkelte mindre endringer, samt lønnsøkning som følger frontfaget.

SAS B 737 landing Sola
SAS Boeing 737,Stavanger lufthavn Sola (foto: ©otoerres)

– Det er viktig at vi har fått en avtale med de norske kabinforeningene. Vi vil nå fortsette arbeidet med SAS FORWARD-planen og sikre at vi får levert på den i sin helhet. Og ikke minst sørge for våre reisende og den viktige juletrafikken som nå står for døren, sier forhandlingsleder Svein Henriksen.

Som følge av et endret marked for flyreiser og to år med pandemi, står SAS akkurat nå i en historisk krevende situasjon. Selskapets restruktureringsplan SAS FORWARD ble lansert som et svar på dette og selskapet går gjennom en Chapter 11-prosess (også kjent som konkursbeskyttelse) for å gjøre det mulig å gjennomføre denne planen. Forutsetningen for at SAS FORWARD-planen skal lykkes er at alle parter bidrar, så vel interne som eksterne. Den omstillingen fortsetter med full styrke. Målet å sikre et sterkt og attraktivt SAS for kundene og for fremtiden.

Flere nyheter og artikler om SAS finner du HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Norwegian - Boeing 737-800 - Alicante-Elche Airport

Norwegians mest populære reisemål høsten 2023

Interessen for luksuriøse, eksotiske vinterdestinasjoner har økt betydelig i vinter. Bestillinger til Maldivene og Mauritius har økt med henholdsvis 17 og 37 prosent, sammenlignet med i fjor. Zanzibar er allikevel den ubestridte norske favoritten med en økning på hele 83% (Bildekilde: TUI Group)

Stadig flere nordmenn unner seg en tur til paradis

(photosource: by tamarmarcopolostyle)

Cutting edge of fall veggies from The Chef’s Garden!

Fersk frugt på landsbymarkedet  (foto: ©otoerres)

Barcelonas markedshaller

Britannia Hotel Trondheim - London Taxi - fasade

Enæs-Hanssen ny Commercial Director for Britannia Hotel