logo-white

Hit flykter vi i høstferien

Når det gjelder det mest populære reisemålet i høstferien er det ingen konkurranse å snakke om. Her er det ingen over og ingen ved siden. – Det samme gjentar seg år etter år, sier kommunikasjonssjef i TUI, Anne Mørk-Løwengreen.

Amadores-stranden på Gran Canaria er en stor favoritt blant nordmenn i høstferien (Bildekilde: TUI Group)

Hvem den klare vinneren er i uke 40 og 41? Det er uten tvil Gran Canaria. Nordmenn elsker Gran Canaria om høsten og vinteren.

Ekstra mange vil ha solgaranti

I oktober er det fortsatt flere andre reisemål enn Kanariøyene som er aktuelle for en sol og badeferie, men mange nordmenn vil åpenbart være 100 % sikre på stabilt, varmt vær i høstferien.

– Det er mange som har opplevd at sommerferien ikke helt oppfylte forventningene i år, spesielt hvis man valgte å bli hjemme eller kun reiste innad i Norden. Da er det nok ekstra mange som velger solgaranti på Gran Canaria. I tillegg er det mange stamgjester som reiser tilbake til samme hotell hvert eneste år, sier Mørk-Løwengreen.

Det er ikke uten grunn at TUI har satt inn sju ekstra flygninger til den populære ferieøya. Det flys til Gran Canaria fra Oslo, Bergen, Trondheim, Kristiansand, Stavanger, Molde, Harstad/Narvik, Sandefjord, Ålesund og Bodø i hele vinter.

Fulle fly i høstferien

Generelt ligger bestillingene i høstferien i år på samme, høye nivå som i fjor med 8 av 10 reiser solgt i de populære ukene 40 og 41.

– Men den store søkeinteressen vi ser akkurat nå, så ligger det an til fulle fly i høstferien. Tendensen er at mange fler bestiller tettere mot avreisetidspunktet. Øsregnet over store deler av landet de siste dagene bidrar nok til at en del etternølere hopper ned fra gjerdet nå rett før, sier Mørk-Løwengreen.

Når det gjelder bestillinger med både charter og rutefly, er det en økning i bestillinger med 21 % fra Oslo og 25 % fra Bergen i uke 40 sammenlignet med i fjor.  

Økningen er på 16 % i bestillinger fra Trondheim og 15 % i Stavanger i uke 41 sammenlignet med i fjor. 

Tyrkia kommer sterkt i høst

På andreplass blant de mest populære reisemålene i høstferieukene i år, finner vi en gresk favoritt, Kypros, mens Tyrkia har kommet seg inn på en sterk tredjeplass.

– Den svake norske kronen kombinert med inflasjon har sikkert en del å si. Nordmenn får fortsatt mye for pengene i Tyrkia. Det er også veldig mange flotte hoteller der med høy standard og gjerne All Inclusive, sier Mørk-Løwengreen.

Høstferien 2023 (pakkereiser i uke 40)

 1. Gran Canaria
 2. Kypros
 3. Tyrkia
 4. Kreta 
 5. Mallorca

Høstferien 2023 (pakkereiser uke 41) 

 1. Gran Canaria
 2. Lanzarote
 3. Tyrkia
 4. Tenerife
 5. Kreta
Barcelona er kjent for fantastisk arkitektur, nydelig mat og herlig spansk stemning. I høstferien vil mange dit, men flest ønsker seg til Roma (Bildekilde: TUI Group)

Storbyene vi ønsker oss til i høstferien

Når det gjelder storbyferier, er det Roma som troner øverst på topplista. Vakre Barcelona er inne på en fjerdeplass. 

– Jeg var selv i Barcelona i oktober i fjor. For en fantastisk storby med både de arkitektoniske perlene fra Gaudi og strand midt i byen, sier Mørk-Løwengreen.

Høstferien 2023 (storbyferier)

 1. Roma
 2. London
 3. Lisboa
 4. Barcelona
 5. Paris 

Flere relaterte nyheter finner du HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(foto: ©otoerres)

Reiselivsmagasinet på RadioRiksOslo torsdag 25. april 2024

(Foto: Ivan Sardi)

Økende interesse for sykkellandet Kroatia

Sykehusskip: Håndterapeut Yieddy Ferreira jobber med mobilitet sammen med en pasient (Foto: Tirsa Tapia Zamora)

Nytt sykehusskip for gratis kirurgi og opplæring i Afrika sør for Sahara

Fra mellomoppgjøret i 2023 (Foto: HK/LO)

Fare for streik i norske taxfree-butikker

Illustrasjonsbilde: Avinors elfly over Trondheim lufthavn, Værnes (Foto: Øystein Løwer / Avinor)

Norge skal etableres som internasjonal testarena for null- og lavutslippsluftfart