logo-white

Frakter fem prosent av alle vaksiner

Myndigheter og helsemyndigheter verden over skalerer opp innsatsen for å beskytte samfunnet fra Covid-19 gjennom utrulling av vaksiner i stor skala. Det er estimert at mer enn 1 milliard doser* av Covid-19-vaksiner har blitt satt på verdensbasis. En av 20 vaksinedoser som er satt i verden har vært innom Dubai og flydd ut på en Emirates-flyvning.

Emirates SkyCargo -Ny terminal for farmasøytiske produkter
Emirates SkyCargo`s nye spesialbyggede terminal for farmasøytiske produkter (Foto: Emirates SkyCargo)

Emirates SkyCargo, flyfrakt-divisjonen av Emirates, har vært ledende i den internasjonale flyfrakt-industrien rundt frakt av Covid-19-vaksiner og andre viktige farmasøytiske produkter, personlig beskyttelsesutstyr og matvarer gjennom pandemien. Flyfrakt-selskapet har fraktet rundt 59 millioner doser av vaksinen til mer enn 50 destinasjoner rundt om i verden. Emirates SkyCargo har også transportert seks ulike typer Covid-19-vaksiner på sine flyvninger.

Emirates SkyCargo har dedikert GDP-sertifiserte fasiliteter ved sin hub i Dubai til å lagre og transportere Covid-19-vaksiner fra der de produseres til destinasjoner spredt over seks kontinenter. Med en moderne flyflåte med bredbuksfly, innovativt utstyr som Cool Dollies (som sikrer en stabil temperatur på frakten) og spesialiserte containere, har SkyCargo sikkert og raskt levert rundt 5 prosent av alle Covid-19 vaksinene som er satt siden oktober 2020.

Emirates SkyCargo - Container - Vaksine - Boeing 777F
Emirates SkyCargo frakter all Covid-19 vaksine via hovedbasen i Dubai (Foto: Emirates SkyCargo)

I januar 2021 gikk SkyCargo sammen med DP World, Dubai Airports og International Humanitarian City og stiftet Dubai Vaccine Logistics Alliance. Allianse-partnerne jobber sammen for å fasilitere rask transport av Covid-19-vaksiner og relatert medisinsk utstyr gjennom Dubai til utviklingsland. I februar 2021 gikk Emirates SkyCargo sammen med UNICEF for å fremskynde transport av Covid-19-vaksiner innenfor rammeverket til COVAX med mål om rettferdig fordeling av vaksiner globalt.

Dubai og UAE har opprettholdt deres ledende posisjon som et senter for global logistikk og leveringskjeder under pandemien. UAE har også hatt rask fremgang i vaksineringen av sine egne innbyggere, med mer enn 10 millioner doser satt til nå. Emirates fløy nylig en spesiell flyvning, EK2021, for å feire UAE’s progresjon innen vaksineringen.

Les også: Vaksinerte medarbeidere i alle ledd

Emirates SkyCargo - Boeing 777F - Fraktfly
Emirates SkyCargo flyr blant annet med Boeing 777F (Foto: Emirates SkyCargo)

Emirates SkyCargo er verdensledende innen flyfrakt av temperatursensitive, farmasøytiske produkter og vaksiner. Mer enn 200 tonn farmasøytiske produkter blir transportert verden rundt av Emirates sine fly. Flyfrakt-selskapet har også jobbet tett med partnere som håndterer frakt på bakken på flere enn 30 destinasjoner over hele verden for å kunne tilby forbedret temperaturbeskyttelse som en del av sitt farmasøytiske korridor-program. 

Flere nyheter og artikler om Dubai, Emirates og EmiratesSkyCargo finner du HER, HER og HER

*data hentet fra Our World in Data-prosjektet

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Boskinac Pag Island - Restaurent - Michelinguiden - Kroatia

Nye MICHELIN-stjerner til Kroatia

(fotokilde: Norwegian Air Shuttle)

Overskudd, økt kapasitet og passasjervekst i andre kvartal

Air France-KLM og SAS kunngjorde i dag at de har signert codeshare- og interline-avtaler som gjelder for Air France, KLM og SAS. Disse avtalene inkluderer også gjensidige fordeler i lojalitetsprogrammene (Bildekilde: Air France KLM)

SAS har signert codeshare- og interline- avtaler med Air France-KLM

Viking Star er registrert i NIS - Norsk Internasjonalt Skipsregister . Det er første gang på mange år at et så stort cruiseskip seiler under norsk flagg (foto: ©otoerres)

Viking igjen kåret til verdens beste cruiseselskap

För vätgasdrivet flyg är det korta och medellånga resor som ligger närmast i sikte. Nya studier från Chalmers visar att nästan alla flygresor inom 1200 kilometers radie kan göras med vätgasdrivet flyg (Foto: Christina Sicoli | Unsplash)

Framstegen som ger vätgasflyget medvind