logo-white

Flybe konkurs for andre gang på tre år

Det britiske flyselskapet Flybe har innstilt alle flyvninger og begjært oppbud – for andre gang på under tre år. Rundt 75.000 passasjerer vil berøres av konkursen.

Skjermdump fra Flybe sine nettsider søndag 29. januar 2023

Meldingen om den nye kollapsen i Flybe kom lørdag morgen. Rundt 2500 passasjerer skulle ha reist med selskapet lørdag mens totalt rundt 75.000 reisende vil få sine flyavganger innstilt på grunn av konkursen, melder nettstedet Flygtorget.se.

Flybe gikk også konkurs i mars 2020 – som et at de aller første flyselskapene som landet i skifteretten som følge av coronapandemien. Boet ble senere kjøpt opp av selskapet Thyme Opco som er tilknyttet det amerikanske hegdefondet Cyrus Capital.

Les også: FlyBe har innstilt alle flyvninger (mars 2020)

Flybe kom på vingene igjen og trafikkerte et 20-talls regionale flyruter ut fra Belfast, Birmingham og London Heathrow til flyplasser i Storbritannia, samt til Amsterdam og Geneve. Få uker før konkursen lanserte selskapet også planer om to nye destinasjoner, samt 16 sommerruter til ferie og fritidsreisemål i Storbritannia, Frankrike og Nederland.

Flybe hadde en flåte på 10 78-seters Dash 8 Q400. Bildet er i de fargene flyselskapet brukte før den første konkursen i mars 2020. (flybe.com)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Foto: Dfly.no)

Ny skandinavisk restaurant på Costa Blanca

Avinor med prioriteringsinnspill til Samferdselsdepartementet for Nasjonal Transportplan 2025 -2036  (Foto: Avinor)

Avinor med prioriteringsinnspill til NTP 2025 -2036: Vil legge til rette for fremtidens bærekraftige luftfart

(Fotokilde: Klarna Norge)

Nordmenn mest reiseglade i påsken: Færre vil spare på reise

(Foto: St. Maarten Tourism)

Årets karneval på St. Maarten

Svanemerket har helhetlige krav til hotell, og tar hensyn til både klima, naturmangfold, kjemikalier og sirkulær økonomi (Foto: Werner Anderson)

Reiselivsnæringen må tenke helhetlig på bærekraft